Varje dag bjuder på nya utmaningar

Varje dag bjuder på nya utmaningar

Citatet ”man lär sig något nytt varje dag” passar väldigt bra in på min tid här på GKN, som en nybörjare inom flygindustrin och Västra Götalandsregionen med allt vad det innebär har dessa första månader bjudit på en minst sagt spännande resa för mig. Så vad är det jag har lärt mig denna veckan? – Tillsammans med min trainee- & materialkompanjon, Mikael, har jag under fyra dagar fått lära mig grunder inom svetsteori. Det inkluderar allt ifrån olika svetsmetoder till materialpåverkan (yes, det kan anses som ett område både jag och Mikael är något insatta i), konstruktion, dokumentation och krav. Här nedan följer en definition på svetsning för er som är intresserade.

”Definitionen på svetsning är: åstadkommande av förbindning mellan ett arbetsstyckes delar – med eller utan tillsatsmaterial – eller mellan arbetsstycke och tillsatsmaterial, genom energitillförsel i form av lokal uppvärmning till minst grundmaterialets smälttemperatur, genom plastisk lokal flytning eller genom atomär diffusion.”

Men veckan har inte bara inneburit studier inom svetsning utan även en del arbete med traineeprojektet RiHi. Vi har lite kort information om projektet här. Idag hade vi ett informationstillfälle för företag inom teknikbranschen som finns representerade i regionen. Mötet inkluderade dels en presentation från oss traineer om vårt projekt och dels information från Migrationsverket om processen för praktikplats för asylsökande. Vi i traineegruppen är väldigt nöjda med dagen, som kändes som ett stort steg framåt i arbetet med att skapa uppmärksamhet och sprida information om RiHi. Nedan finner ni en bild på fyra glada traineer tillsammans med Martin från Migrationsverkets praktikplats-team i Stockholm. Vid frågor kring RiHi vänligen maila oss på info.RiHi@gmail.com eller aerotrainees@gknaerospace.com.

bild innovatum

Nu är det dags att ta igen sig efter en intensiv och lärorik arbetsvecka!

/ Linn

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.