Hello Birmimgham

Hello Birmimgham

Nu var det ett tag sedan jag skrev och mycket har hänt. Jag befinner mig inte längre i Trollhättan och GKN Aerospace. Likt de andra traineerna har jag nu rest utomlands och påbörjat min andra rotation. Ni minns kanske att jag deltar i ”The International Graduate Program” och ska nu spendera 3-5 år utomlands med start inom GKN Driveline i Birmingham (siten som traineegruppen besökte i mars). Imorgon börjar jag faktiskt redan den tredje veckan här och bemötandet och introduktionen till projekten jag ska utföra har varit kanon. Jag har även haft möjligheten att besöka huvudkontoret i Redditch några gånger där flera medlemmar från det globala programmet har rotationer. Men som grädden på moset så jobbar också Toni och Gustav här under några månader så tiden kommer garanterat att flyga förbi.

Under min första rotation fick jag möjlighet att känna på atmosfären inom Commercial för våra militära affärer, vilket var otroligt givande. När jag planerade den nuvarande rotationen fick jag coachning av min mentor som hjälpte mig att hitta en bra väg att gå. Jag hade givetvis fastnat för affärer och möjligheten att vara nära kunden vilket givetvis gjorde det till en självklarhet att fortsätta inom Commercial. Dock märker man givetvis stora skillnader mellan att vara en del av flyg- jämfört med bilindustrin. Tempon, livscykler, produktionstakt samt antalet kunder skiljer sig markant från varandra. Dock upplever jag det som en otrolig möjlighet att få lära mig hur verksamheterna faktiskt skiljer sig åt och kunna ta med mig guldkornen från varje område för att skapa förbättringar.

Tre projekt är vad jag har att jobba med under de sex månader som jag ska spendera här i Birmingham. Att bli utmanad och sättas utanför sin trygghetszon är som ni kanske känt ofta lite obehagligt, men det också precis det som de vill åstadkomma med det globala programmet. För det är precis detta som utvecklar individen bäst. Samtliga av mina projekt syftar till att utveckla och förbättra den globala processen för hur vi inom GKN Driveline planerar vår verksamhet baserat på de prognoser som sätts för framtiden, detta syftar till ”Demand Planning”. Ni kommer att få höra mer om detta under mina kommande inlägg och jag kan glädja er med att säga att sommaren även har kommit till Birmingham och det har faktiskt inte regnat på hela dagen ;).

Ha det bra!

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.