Cross Divisional Programme Management

Cross Divisional Programme Management

Utlandspraktiken är igång och redan andra veckan här i Redditch! Jag kommer att vara placerad i Redditch på huvudkontoret för GKN och kommer att arbeta med program management inom alla divisioner (Aerospace, Driveline, Land Systems och Powder Metallurgy). GKN plc har skapat en grupp för att definiera och implementera best practice, dela kunskap och erfarenheter inom program management mellan divisionerna.

Innan flytten till Redditch var jag på möte i Bruneck, Italien, med respektive ansvarig för program management från de olika divisionerna för att bland annat planera mitt projekt ihop, men också deras aktiviteter under året. Passade också på att göra ett studiebesök på Driveline, Powder Metallurgy och Land Systems i Bruneck. Imponerande siter! De har kommit långt vad gäller att digitalisera produktionsstatus och uppföljning. Intressant att se var också Powder Metallurgys produktion som är uppställd i tydliga värdeflöden som producerar ca 1,5 miljarder produkter per år!!

Under mötet enades vi om att jag ska ta fram ett verktyg att följa upp hur väl våra program inom GKN presterar. Alla program går givetvis inte att följa upp på samma sätt. Däremot finns det aspekter som är generiska för alla divisioner och som går att följa upp på samma sätt. Därför ska jag ta fram ett verktg att följa upp programmen som är generiskt för alla divisioner. Detta kommer innebära mycket kontakt med siter och personer från olika divisioner runt om världen. Kommer bli en utmaning men också mycket lärdom att ta tillbaka till Trollhättan och min framtida roll, framför allt de andra divisionernas sätt att arbeta med ny produkt introducering. Projektet avslutas med att testa verktyget inom de olika divisionerna och sedan en presentation i en av Drivelines siter i Spanien i slutet av september.

Mer uppdatering av projektets framgång kommer att publiceras här på bloggen framöver!

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.