RiHi – Från lokalt till nationellt initiativ!

RiHi – Från lokalt till nationellt initiativ!

RiHi initiativet är avslutat och 14 kandidater lyckades få praktik hos företag via mässan som anordnandes den 17 Mars. Kul! Vi traineer vill att RiHi lever vidare och ambitionen är att sprida konceptet vidare till andra delar av Sverige. RiHi har uppmärksammats av andra företag och myndigheter och därför åkte några av oss traineer till Stockholm i måndags för att prata om möjligheterna att ta RiHi till en nationell nivå. Mötet var med en representant från Arbetsmarknadsutskottet i riksdagen och ett annat stort företag.

Vi träffades för att diskuterade Arbetsmarknadsutskottets vision och mål inom tidig kompetenskartläggning samt vad de kommer göra för att uppnå målen. En del av deras arbete är att få ut asylsökande i jobb så fort som möjligt och det är här RiHis koncept faller i linje med deras vision.

RiHi fick full support och nästa steg blir att konkretisera organisationskonceptet som ska användas! Mer information om RiHis framgång kommer här på bloggen och på RiHis Facebook sida.

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.