Birmingham – Redditch – Stockholm – (Oxford – Plymouth – Cardiff – London – Peak District) – Trollhättan

Birmingham – Redditch – Stockholm – (Oxford – Plymouth – Cardiff – London – Peak District) – Trollhättan

Någon kanske undrar vad det är för rubrik och vad den säger. Den förklarar vart jag har tillbringat min närmsta tid.

Birmingham, den första staden. Där bor jag i just nu temporärt. Det är en fantastiks stad på många sätt, bla har den Englands yngsta population och för det andra är det Englands Venedig = många kanaler och vatten vägar.

I Redditch jobbar jag. Jag jobbar och lär mig division FP&A inom Aerospace ( finansiell planering och analys). I sin enkelhet betyder det att man levererar samt efterfrågar indikativ finansiell data för beslut som divisionen ska ta för att möta sin strategiska plan och åtaganden för långsiktigt överlevnad. Samt att man har kolla på hur alla de olika affärsenheterna sköter sitt arbete inom samma område månad-månad och ger dem utmaningar – Kortsiktiga som långsiktiga. Aerospace är Cirka 17000 personer inom 62 olika ”siter” i 15 länder. Så det är lite att stå i… Aerospace är indelat i 5 olika Business Streams där “AES” Aerospace Engine system  (där alla Traineerna ni läser om här är anställda) är störst med huvudkontor i Trollhättan, Sverige.

Redditch kontoret saknar en fabrik. Men den saknar inte människor. Jag har turen att just nu i Redditch är det väldigt många i yngre medelåldern som jobbar från flera olika länder. Och ungdomar från andra sorters Graduates programs inom GKN. Det känns som jag är tillbaka på ett mer ”seriöst” utbytesprogram inom skolvärlden. Vi samåker, vi leker, vi träffas, vi umgås, vi delar erfarenheter och vi hjälper varandra med saker som uppstår när man är ny i ett land eller stad – Absolut fantastiskt.

I Stockholm var jag som ni kanske läste om med RiHi för diskutera vårt projekt för asylsökanden som vi hoppas kan fortlöpa.

Oxford – Plymouth – Cardiff – London med flera, har jag haft möjligheten att besöka på min fritid under mina första veckor i England

Just nu är jag tillbaka i Trollhättan för att njuta av den svenska sommaren. jag bara skojade. Jag jobbar här 2 veckor för att jag ska börja jobba med FP&A på AES inom kort. Om några dagar är jag tillbaka med fish and chips till lunch, blir gött.

Glöm inte att hålla koll på hemsidan om nyrekryteringar och andra nyheter inom Flyg och rymdindustrin. Kika gärna in möjligheterna på det andra divisionerna också. GKN har något för alla typer – Faktiskt.

På micro nivå: http://www.gkn.com/aerospace/media/news/Pages/GKN-Aerospace-Filton-Wins-Large-Company-Award-at-Bristol-and-Bath-Apprenticeship-Awards.aspx

 (Jag tänkte att jag skulle klistra in 2 bilder. En är talande med GKN folk och en annan är på en skyllt) Just nu funkar dock inte tekniken så dem får komma senare.

Njut av sommarn vänner!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.