Första tiden på militär motorprestanda.

Första tiden på militär motorprestanda.

Nu har det gått ett tag sen vi började och vi traineer har hunnit avverka ett par veckor på våra respektive hemavdelningar. På min avdelning, dvs prestanda för militära motorer, så sysslar vi med hela motorsystem. Den huvudsakliga motorn i fråga är RM12 – motorn som sitter i JAS-planet, men vi sysslar även med en del andra motorer. Jag personligen har inte börjat jobba med RM12 än och frågan är om det inte kommer få vänta tills efter att jag kommit hem från min utlandspraktik, dvs våren 2018.

Den första tiden på avdelningen bestod mest av att läsa på och att sätta sig in i arbetssättet, men sen någon vecka tillbaka så har jag börjat jobba på ett mer skarpt uppdrag. Just nu så arbetar jag med en potentiell framtida flygmotor. Denna motor är ett derivat från en redan befintlig militär flygmotor. Vi arbetar med en kravbild på vad den framtida motorn skall klara av i termer av t.ex dragkraft och bränsleförbrukning och nu tittar vi på om denna kravbild är rimlig med dagens teknologi och även hur det skulle kunna se ut om ett par år, ifall utveckling av material m.m fortsätter i liknande takt som tidigare år. Min del än så länge har varit att försöka utreda hur väl den nämnda framtida motorn skulle kunna tänkas prestera.

Under denna första tid på avdelningen så har jag hur som helst trivts väldigt bra. Förutom att mina mentorer och övriga kollegor är inkluderande och pedagogiska så är dom även väldigt härliga individer! Å ena sidan känns det lite vemodigt, på ett sätt, att jag kommer vara härifrån i mer än ett år under traineeperioden. Men å andra sidan – vilket år det kommer bli!

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.