PT och traineeuppdrag

PT och traineeuppdrag

Hej igen kära läsare!

Jag tänkte lite kort berätta om min hemmaavdelning som jag varit på nu i tre veckor men även om vårt traineeuppdrag som Niclas lämnade en så fin cliffhanger till förra veckan.

Min hemmaavdelning är hos produktionsteknikerna som jobbar med produktionen inom rymd och militärt. Produktionstekniker kan även kallas PT (vilket verkligen underlättar då produktionstekniker är ett långt ord), dock får detta INTE förväxlas med PT som i personlig tränare. Det kan lätt bli missförstånd och tron att GKN har en hel avdelning med personliga tränare kan snabbt uppstå.

Hur som helst, som produktionstekniker arbetar man väldigt nära produktionen och operatörerna. Målet är att hela tiden förbättra produktionen på en mängd olika sätt genom att bland annat lösa problem som uppstår – både akut och långsiktigt och uppdatera underlagen som operatörerna använder. Jag tycker det är himla spännande och är verkligen glad att jag får vara på den här avdelningen i 7 veckor till!

Vidare till cliffhangern – vårt traineeuppdrag. Projektet går ut på att vi ska öka medvetenheten och intresset kring ingenjörsyrket såväl som teknik bland ungdomarna i Trollhättan med omnejd. Vi är själva väldigt intresserade och passionerade av teknik och vill gärna inspirera andra att känna likadant. Det vi hoppas är att vi med vårt projekt ska komma i kontakt med högstadieelever, som kanske börjat reflektera över sina framtida karriärer, och att vi ska kunna hjälpa dem att reda ut vilka vägar det finns att gå för att kunna arbeta med sina intressen och drömmar i sitt yrkesliv.

Vi tror att många ungdomar är nervösa över sin framtid (för det var vi), att många ungdomar säkert är oroliga för att högskolestudier och ingenjörsyrket kan vara för komplicerat eller att resan för att nå dit känns lång och avlägsen. Därför vill vi helt enkelt använda detta projekt som ett verktyg för att nå ut till ungdomarna och reda ut många av deras frågor om framtiden och kanske även hjälpa dem på traven i att hitta och sätta upp mål för att förverkliga deras drömmar om framtida karriärer. En viktig del i vårt uppdrag blir därför att inspirera och informera om vilka vägar det finns att gå. Förhoppningsvis kan vi även sprida entusiasm och engagemang för att stimulera deras teknikintressen och ta det första steget mot framgångsrika karriärer.

Det är ett väldigt spännande projekt och det finns så mycket vi kan göra inom detta område. Hela gruppen är väldigt taggade på att få sätta igång och vi hoppas innerligt att vi kommer få vara med och göra skillnad, framför allt för ungdomarna. Jag hoppas att vi får chansen att prata med i alla fall några av er läsare – och förhoppningsvis få er lika intresserade av företaget och flygindustrin som vi är!

Om detta låter spännande – fortsätt gärna följa oss här på bloggen då vi kommer lägga upp mer information om traineeuppdraget och olika aktiviteter vi kommer ordna, som till exempel skolbesök och tillfällen för att diskutera teknikutbildningar, ingenjörsyrket och andra intressanta ämnen. Om ni inte kan vänta eller har några andra frågor kan ni alltid höra av er till oss på aerotrainees@gknaerospace.com så kan vi fortsätta diskutera tillsammans!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.