First Lego League

First Lego League

Nu på lördag (12 november) är det en himla rolig tävling som går av stapeln på Innovatum här i Trollhättan – Regionfinalen i First Lego League. Det är lag med åttondeklassare som under hösten arbetat med ett projekt och på lördag ska lagen visa upp sina projekt och tävla mot varandra. Projektet är uppdelat i tre delar; en forskningsdel där de har definierat och löst ett problem, en marknadsförings- och samarbetsdel där de ska marknadsföra sin lösning på bästa sätt och visa att de är duktiga på att samarbeta samt en teknikdel. Teknikdelen innebär att lagen har utvecklat, byggt och programmerat legorobotar som under tävlingsdagen ska genomföra olika uppdrag och tävla mot varandra i matcher. Mer om First Lego League kan du läsa om här: http://www.innovatum.se/aktiviteter/regionfinal-first-lego-league/

lego-robotGKN Aerospace är med och sponsrar Team Cookies, som är med och tävlar på lördag. Mer om laget kan du läsa på deras Facebooksida: https://www.facebook.com/TeamCookiesFLL/?fref=ts. Några av oss traineer kommer finnas på plats under dagen och vi ser fram emot att få bli imponerade av dessa duktiga åttondeklassare! Det kommer nog bli riktigt kul och vi kommer säkerligen berätta mer om dagen i efterhand.

Nu under vecka 45 pågår även TOPP-veckan, då alla nior i området samlas på Innovatum för att få en inblick i näringslivet i Trollhättan, bland annat genom att lyssna på olika företag om presenterar sig och sin verksamhet. Även här är vi traineer med på ett hörn då vi berättar om GKN för eleverna. Vi hoppas kunna inspirera niorna och bli intresserade av tekniken som finns här på företaget. TOPP-veckan är ett superbra initiativ för att sammanföra ungdomar med arbetsplatser! Mer information om TOPP hittar du här: http://www.topptrollhattan.se/index.php.

På lördag (12/11) går även Sweden Robot Hack av stapeln på PTC i Trollhättan. Det är en tävling mellan ett flertal lag från bland annat Chalmers Tekniska Högskola (Göteborg), Högskolan Väst (Trollhättan) och Nils Ericsonsgymnasiet (Trollhättan). Mer om detta event finns att läsa här: http://www.innovatum.se/aktiviteter/sweden-robot-hack/

robot

Som ni märker är detta en väldigt händelserik och rolig vecka i Trollhättan och vi är väldigt glada att få vara en del av detta!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.