ABB traineer på besök

ABB traineer på besök

Hej igen

I fredags hade vi ett trevligt besök av ABB´s traineer från bland annat Ludvika. Det är väldigt kul att träffa nya människor som är i en liknande situation som en själv, som man kan utbyta lärdomar och reflektioner med.

ABB-traineer på besök

På deras besök presenterade vi oss för varandra, företagen vi arbetar på samt diskuterade upplägg på våra traineeutbildnigar och erfarenheter vi införskaffat hittills. Det fanns många likheter men även spännande skillnader, vilket kändes lärofyllt att diskutera för att bredda sina egna vyer. Sedan fick vi en spännande presentation av GKN´s strategier och marknader vi opererar i. Detta följdes av en verkstadstur där vi tillsammans fick se flera av dem produkterna vi tillverkar här i Trollhättan.

Att vara trainee och få möjlighet att kunna arbeta på detta sätt känns mycket värdefullt, då man kontinuerligt expanderar sitt nationella och internationella nätverk med spännande och skickliga personer. Jag är övertygad om att detta kommer vara en ovärderlig tillgång i mitt framtida yrkesliv. Är du intresserad av att bygga ett liknande kontaktnät, då vet du om att det är hög tid att söka till nästa periods trainee-program med start i höst.

Vad händer denna vecka då, och hur ser en vanlig vecka ut för en trainee? För mig personligen skall jag starta veckan med att träffa högstadieelever på en grundskola här i Trollhättan för att prata om teknik- och ingenjörs-yrken. Sedan skall jag gå på två kurser som hålls inom företaget, en om bliskar som är ett spännande och lovande framtida konceptval för oss på företaget, samt en kurs i förhandlingsteknik. Till detta blir det en handfull intervjuer med olika personer inom företaget som ni kan läsa mer om i följande blogginlägg. Utöver detta skall jag även träffa lite olika personer och planera hur vi kan lägga upp nästkommande praktikperiod, och vilka uppgifter och lärdomar vi kan uppnå där. Förutom detta blir det som tidigare fortsatt arbete i några av dem projekt jag är involverad i, så det är mycket att springa på – stegräknaren i mobilen fortsätter att ticka på. Det är nästan så att man inte behöver nyttja gymmet som finns på företaget, gratis för alla anställda, men hur kan man säga nej när vår traineekollega och landslagslöpare Andreas håller i vissa av passen?

Fortsätt följ bloggen så kan jag utlova att det inom kort kommer ett nytt gästinlägg från vår brittiska traineekollega Neil.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.