Ny avdelning – nya projekt

Ny avdelning – nya projekt

Hej igen

Nu har man börjat bli varm i kläderna på min nya avdelning, fabricering. Här har jag fått komma igång med ett spännande förbättringsprojekt som berör svetsning. Fabricering som tillverkningsmetod tillåter oss att använda lättare komponenter, ett större utbud av underleverantörer samt minska kostnaden och vikten på våra produkter, jämfört med våra historiska metoder av att använda stora gjutgods. Men med fabricering kommer naturligtvis fler frihetsgrader i vår sammansättning och tillverkning, utrymme för mer variation samt en ökad komplexitet som en följd av fler process steg samt mer avancerade fixturer. Detta resulterar i att svetsningen blir en viktig process att ha en optimerad process för, samt en noggrant statistiskt process styrning över. Ni som läst min presentation här på bloggen kanske är bekanta med att jag har en del erfarenhet och historia inom detta område på GKN, i och med mitt examensarbete, sommarjobb etc. Det känns därför som en välkommen återkomst att få vara delaktig i dessa förbättringsprojekt igen och fortsätta arbetet där vi strävar efter kontinuerligt upprätthålla noll avvikelser på alla våra detaljer och produkter. Det är även extra spännande att få komma tillbaka efter nästan 1,5 år och se utfallet av det arbete jag har varit delaktig i tidigare, samt bevittna den förbättring vi kontinuerligt applicerar på våra produkter och arbetssätt. Jag ser med entusiasm fram emot de fortsatta två månaderna här på avdelningen, och vilka slutsatser vi kommer att uppnå under tiden här.

Utöver mina uppgifter på avdelningen börjar det nu hända ordentligt för traineeprojektet. Vi kommer under januari månad att resa runt och besöka flertalet av de 9e klasser som finns i Trollhättan. Här tänkte vi prata mer om teknik- och ingenjörs-yrken, vad de kan innebära och hur olika vägar kan se ut för att nå något av dem. Vi kommer även att hålla i en inspirationskväll, tisdagen den 17e januari här på plats på GKN. Här tänkte vi diskutera mer om hur det är att läsa på gymnasiet, högskolan etc. Men även hur man kan tänka kring framtida yrken, tips på hur man söker sommarjobb osv, är du eller någon du känner studerande i nionde klass och tycker detta låter intressant? Isånnafalll tycker jag ni skall anmäla er på aerotrainees@gknaerospace.com. Anmäl namn och antal, alla är välkomna och glöm inte att sista anmälningsdag är den 10 januari.

En kul sista notis, jag och David fick nyligen vår artikel publicerad i det senaste numret av AES News, så är ni intresserade av RRSP-avtal så tycker jag ni borde kasta ett öga på det!

God Fortsättning!

Niclas

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.