Sjanghajad!

Sjanghajad!

Hej!

Nu börjar nästa period närma sig med stormsteg och förra veckan blev den spikad!
Jag ska till Shanghai i början av april! 😀

Min internationella traineekollega David har ju redan flytt landet och hoppat på sin första utlandsperiod i England där han verkar trivas fint. Snart är det alltså min tur att få påbörja samma äventyr.

I Shanghai kommer jag att jobba på ett IPO-kontor (International Purchasing Office) i centrum. Som internationell trainee på GKN har jag möjlighet att prova på att jobba inom GKNs fyra olika divisioner. Sajten i Trollhättan där jag jobbar nu tillhör Aerospacedivisionen medan min nästa rotation i Shanghai kommer att vara inom Drivelinedivisionen. Det ska bli otroligt spännande och lärorikt att få jobba inom bilindustrin då den har ett helt annat tempo än flygindustrin! Tjänsten kommer att fokusera på gjutindustrin i Asien och hur vi kan få Europa och Amerika att välja asiatiska leverantörer. Min tjänst kommer att ligga inom inköp med inriktning på Business Development (BD) där jag ska sätta mig in i marknaderna i framför allt Kina och Korea. Även Japan och Thailand kommer att ramla in på ett hörn. Det kommer att vara stort fokus på att undersöka och besöka leverantörer samt att bygga och upprätthålla befintliga kontaktnät, vilket jag tycker är en otroligt rolig och givande del av jobbet och något jag ser mycket fram emot! Nu kommer den byråkratiska delen av processen i form av att söka visum, hitta boende mm. Jag är laddad! Fortsättning följer i framtida inlägg 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.