Möten med Kevin Cummings & Nigel Stein

Möten med Kevin Cummings & Nigel Stein

Kära bloggpublik,

I Neils senaste inlägg kunde ni läsa om två av våra fabriksbesök under traineeresan till England i förra veckan. Innan dessa besök var dock det första som hände i drottningens förenade kungarike en rad intressanta möten med personer från vitt skilda delar av GKN. Allt detta under en spännande måndag i våra eleganta kontor på Pall Mall i centrala London.

Först ut i raden av fängslande möten var det med våra traineekollegor från AES i Nordamerika, Josh Bruggeman, Michael Rorapaugh, Nick Ninvaggi och deras programansvarige Megan Morgan. Vi möttes för en dryg timmes meet-and-greet där vi äntligen fick träffa de kolleger vi innan bara känt via e-mail. Vi utbytte erfarenheter från våra respektive kulturer, traineeprogram och GKN-siter samtidigt som vi planerade och laddade inför den kommande veckan tillsammans. Det var verkligen intressant att få en inblick i hur vardagen för våra kollegor på andra sidan Atlanten ser ut och det var början på en mycket trevlig resa tillsammans. Ni läsare kommer garanterat få höra mer från våra nyvunna amerikanska vänner när de alla tre flyttar till Sverige i september för att göra sin halvårslånga utlandspraktik hos oss i Trollhättan.

Efter en god lunch var det dags för möte med en av de riktiga höjdarna inom GKN plc., Kevin Cummings som är CEO – GKN Aerospace. Att få träffa den högste ledaren inom vårt affärsområde för en och en halv timmes exklusivt samtal var en ära och ett privilegium få anställda förunnat. Kevin imponerade direkt genom att, trots att han endast känt till vårt möte sedan ett fåtal timmar tillbaka, vara väl förberedd med nedskrivna svar på vår långa lista av frågor. Kevin berättade om stora ämnen såsom erfarenheter från att vara en ledare inom en större koncerndivision och samtidigt ha flera underdivisioner nedanför sig, om de övergripande strategierna och framtiden för vår division, men också mer personligt om sina dagliga arbetsuppgifter och vilka egenskaper som tagit honom dit han är idag. Mötet som helhet var en avslappnad dialog och vi är varmt tacksamma för att Kevin tog sig tid att inspirera oss som utgör företagets framtid.

När mötet med Kevin Cummings avslutats vände vi blickarna än högre upp i GKN:s hierarki då vi fick träffa Nigel Stein som är CEO – GKN plc. Nigel infriade mycket väl våra förväntningar av en framgångsrik brittisk affärsman, med oklanderlig artighet såväl som övertygande pondus. Nigel har varit vår koncern-VD sedan 2012 och har lett oss genom en resa mot ökat fokus och tillväxt inom Aerospace och Driveline-områdena, en framgångssaga som han utlovar kommer fortsätta långt framöver. Ett festligt inslag i mötet var då Michael Turner, styrelseordförande för GKN plc. tillika stort Manchester United-fan, oannonserat dök upp på mötet och avbröt Nigels utläggningar för att helt simpelt tacka oss svenskar för Zlatan Ibrahimović som avgjort den engelska ligacupfinalen till Uniteds fördel dagen innan. Efter denna avspända introduktion var Michael, precis som Kevin och Nigel, nyfiken på att höra mer om oss traineer, vår bakgrund och våra framtidsplaner. Särskilt roligt var att de även intresserade sig för vår syn på GKN och möjliga utvecklingsområden inom verksamheten. Det kändes att vi fick en unik möjlighet att påverka högsta ledningen genom de åsikter vi framförde och som de båda tog till sig. Nigel och Michael berättade också om framtida offensiva strategier och möjliga kommande investeringar för ytterligare expansion inom våra nyckelområden. Sammantaget var budskapet att GKN går en fortsatt ljus framtid till mötes, vilket också underströks då vår aktie steg med nästan 5 % dagen efter då 2016 års bokslut offentliggjordes. Det var en mycket lyckad dag för alla inblandade!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.