En tur på materiallabbet

En tur på materiallabbet

Efter hemkomsten från England startade jag på min nya avdelning, nämligen Materallabbet. Här har huvudfokus varit på Metallografi, men jag har även fått fantastiska möjligheter att följa med och få inblick i några av de andra avdelningarna inom materiallabbet.

Mina förkunskaper inom materiallära kunde varit bättre, men det är otroligt spännande att komma in som en novis och få möjlighet att träffa alla duktiga specialister, få prova att använda avancerad utrustning och skapa sig en bild av dem analyser vi gör in-house. För varje dag som går börjar jag mer och mer förstå hur viktig materialkunskap är inom vår industri, våra produkter och våra processer. Denna förökade insikt känns väldigt nyttig att införskaffa för att bredda mitt tidigare fokus av kvalité och variationsorienterat förbättringsarbete.

Det fina med att göra rotationer inom traineeprogrammet är enligt min mening främst två saker. Till att börja med skapar man sig ett ovärderligt nätverk, där man snabbt kan identifiera spetskunskaper inom företaget vilket ger en känsla av att man är redo att möta alla typer av utmaningen i sin framtida karriär, för experthjälpen finns alltid bara ett samtal bort. För det andra så lyckas man få tillräckligt med insyn och en grundläggande kunskap inom olika områden för att kunna förstå och uppskatta värdet som olika avdelningar skapar. Detta var en av punkterna som flera av dem ledare vi träffat har försökt belysa. Nämligen att en nyckel till framgångsrikt ledarskap handlar om att kunna förstå och uppskatta värdet som olika individer och avdelningar skapar på företaget, samt hur detta värdeskapande interagera med varandra och vilka synergieffekter det kan skapa.

Glöm inte att gå in och titta under presentationer av traineer, där vi har fått tillskott av en presentation av vår amerikanska kollega Nicholas Ninivaggi. Ni hittar presentationen under följande länk

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.