IAQG – International Aerospace Quality Group

IAQG – International Aerospace Quality Group

Jag har fått vara med om en så häftig grej! Jag har varit på en konferens med människor från världens alla hörn som diskuterar och förbättrar kvalitet inom aerospace-industrin. Jag har fått åka båttur runt Stockholm och jag har fått äta en fantastisk middag i Blå Hallen – samma hall som nobelbanketten hålls i!

Hur hände det här undrar ni då kanske? Det här hände tack vare att min handledare på kvalitetsavdelningen är en av dom som anordnar detta och jag fick möjlighet att vara med under två dagar för att hjälpa till samt uppleva och lära mig.

Vad var det egentligen jag fick vara med på kanske ni också undrar? Jo, en IAQG—konferens. IAQG står för International Aerospace Quality Group och är helt enkelt en organisation riktad mot kvalitet för företag inom aerospace-industrin. IAQG –konferensen hålls under en vecka på våren och en vecka på hösten, platsen för konferensen varierar och i höst är det Cleveland som gäller. Det var GKN Aerospace och Saab som var värdar för denna konferens och arrangerade den, nästa gång är det andra företag.

På onsdagen hålls alltid en galamiddag och den här gången va det i Blå hallen. Jag gick upp (och ner) för den berömda trappan som alla pristagare kommer ner för. Vi fick veta att dessa trappsteg var utformade för bästa komfort för kvinnor i högklackat och långa klänningar (arkitekten lät sin fru trippa runt på massa olika typer av trappor för att hitta den optimala trappan). Tydligen är det aldrig någon som ramlat i dessa trappor så helt fel kan ju inte han och hans fru ha haft.

Middag i Blå Hallen

Under veckan hålls massa möten, diskussioner och workshops inom olika mindre grupper. På torsdagen hålls alltid en General Assembly vilket innebär att alla samlas och man får lyssna på en mängd olika presentationer under dagen om vad olika grupper haft för sig sedan senaste IAQG-mötet. Det var en väldigt bra dag för mig att vara med på då det var som en sammanfattning över mycket av det arbetet som bedrivs inom IAQG.

 

Sammanfattningsvis hade jag två väldigt bra dagar i Stockholm!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.