Att vara på väg mot någonting

Att vara på väg mot någonting

Hej igen

Då går ännu en praktikperiod mot sitt slut, och därmed skall nästa snart ta ann. På min nästa period kommer jag arbeta inom kvalité. Det kommer säkerligen bli ett kärt återseende i många av dem områden som jag tidigare har sommarjobbat samt studerat inom.

Under veckan har vi haft besök här på företaget från högstadieelever genom Topp. Det blev företagspresentationer, en tur i gymnasieverkstaden samt lunch tillsammans.

Nästa vecka är det dags för en ny aktivitetsvecka, och vi traineer kommer denna gången att styra skutan mot Tyskland för några spännande företagsbesök. Där kommer vi bland annat att besöka GKN Aerostructures, MTU, GKN Sinter Metals, Volkswagen och Airbus. Mer om vad vi fick se och uppleva utlovas i kommande blogginlägg. Det blir en resa på lite mer än 300 mil, vilket blir ett kärt återseende med vår minibuss från bl.a. europaresan i aktivitetsvecka 2.

Lyfter man blicken så börjar det även bli hög tid att planera och ordna med utlandspraktikerna. I nu läget verkar de som att alla traineer kommer att åka till olika anläggningar. Jag ser personligen fram emot denna utlandspraktik enorm mycket och jag tror det kommer att vara otroligt spännande, lärorikt och utvecklande. De flesta av traineerna är nu i slutskedet av att bestämma sina utlandsplaceringar, så fortsätt följ bloggen för mer information om vart dessa placeringar kommer att bli.

Avslutningsvis så vill jag tipsa alla anställda i Trollhättan att hålla utkik för de examensarbetesredovisningar som snart kommer börja dyka upp i kalendern. Vi traineer har träffat och umgåtts med examensarbetarna hela våren genom luncher och andra aktiviteter. Och från vad jag har hört från deras arbeten så kommer det finnas massor av presentationer med spännande slutsatser och upptäckter som bär av stapeln de kommande veckorna.

 

 

Ps.

Gjorde en kul reflektion över året som gått. Att avsluta studierna och börja arbeta har verkligen haft en enorm genomslagskraft på det dagliga livet. Inte bara från att arbeta varje dag, utan även upplevelserna som följer med det. Efter en snabb, bristfälligt noggrann, analys av året som gått kom jag fram till att jag har rest till 9 länder och därmed över 3000 mil. Det skall förtydligas att det inte bara är genom arbetet, utan semesterresor har bidragit med sin beskärda del. Men de har ändå gett upphov till ett liv och en vardag, så rikt på upplevelser att jag knappt kunde föreställa mig det när jag satt vid skolbänken för drygt ett år sedan. Så när man nu packar väskan för nästa resa som bär av mot Tyskland, så undrar ni kanske vad som driver en? Jag skall försöka besvara det genom att avsluta detta inlägg med delar av ett eminent citat om att vara på väg mot någonting.

I’m not running away.

But this is one corner,

of one country, on one continent,

on one planet that’s

never staying the same for a single millisecond.

And there is so, so much to see.

Because it goes so fast,

I’m not running away from things,

I’m running to them before they flare and fade forever” – Doctor Who

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.