Tillbaka där allt startade

Tillbaka där allt startade

Hej igen

Då var man tillbaka igen på sin hemavdelning, nämligen som SQE på inköp. Här har inlärningskurvan varit brant de senaste dagarna och det har verkligen kryllat av möjligheter att nu få testa sina egna vingar.

Året som gick, med alla rotationer och olika avdelningar som det innebar, resulterade i att jag sammanlagt fick testa på 6 olika avdelningar inom företaget. Detta var en strategi jag hade för att försöka skapa ett stort och brett nätverk inom företaget, vilket jag idag är övertygad om att det kommer vara mycket värdefullt för min framtida roll. Detta har jag redan hunnit uppleva under mina första dagar på hemmaplan igen, främst när jag ställs inför utmaningar där jag behöver bedömningar från tekniska experter. Med de nätverk jag byggt upp och kontakter jag lärt känna, så går de nu väldigt snabbt att söka i det mentala arkivet för att identifiera vilka jag behöver kontakta och samarbeta med när jag ställs inför nya typer av utmaningar eller uppgifter.

Blickar man framåt så börjar snart utlandspraktiken att hägra. Förutsatt att det sista kommer att klaffa så kommer det för min del bära av till Newington. Detta är något som jag är otroligt taggad inför, både de spännande arbetsuppgifter, nya kollegor samt att få prova den amerikanska livsstilen i 6 månader. När det kommer till arbetsuppgifter så vill jag starta med att förklara för nya läsare att Newington ligger i Connecticut, som är en del av New England området. I New England området ligger ett stort utbud av leverantörer och kunder inom flygindustrin. Som SQE i Newington kommer det därmed finnas goda möjligheter att träffa och samarbeta med flera av dessa leverantörer. När det kommer till tiden utanför jobbet så känns det privilegierat att få arbeta där just mellan oktober-mars. Förvisso kanske vädret lämnar lite att önska, men man jag kommer för första gången få uppleva högtider som Halloween, Thanksgiving, St Patrics Day, Super Bowl etc. på plats. Till detta så är det bara en tågresa bort till att kunna besöka New York, Washington, Boston, Niagarafallen etc. Det känns kort och gott som detta kommer bli ett fantastiskt äventyr!

Så för att knyta ihop säcken för detta lite kortare blogginlägg så avslutar jag där jag börja. Tillbaka på avdelningen har man verkligen inte känt av någon ”industrisemester” i form av att man skulle sitta sysslolös, här är det fullt upp fram tills semestern. Så det blir några timmar till innan semester startar och jag reser till Australien för att ladda om batterierna.

På återseende i höst!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.