GAS 5 år, bowling och kvalitet

GAS 5 år, bowling och kvalitet

I onsdags firade GAS (GKN Aerospace Sweden) 5 år och då bjöds det på semlor. Semlor i oktober (!?) är något nytt för mig, men med den starka fikakulturen här på GKN så ska man väl inte vara förvånad. Det är nästan så att fredagsfikat förtjänar ett eget blogginlägg en vacker dag. I vårt traineegäng verkar det än så länge som att Lisa har avdelningen där man inte håller igen när det kommer till fredagsfika utan varje vecka utklassar allt vad vetelängder heter.

Hur som helst var det ju GAS 5 år som jag skulle skriva om. Det var alltså 5 år sen Volvo Aero blev uppköpta av GKN. GKN är inte ett lika känt varumärke inom Sverige som Volvo är, min mamma förklarar till exempel för nära och kära att jag jobbar på ”gamla Volvo Aero”. GKN är ändå ett stort globalt företag med över 58 000 anställda, där GAS faktiskt är väldigt framstående verksamhet inom GKN Engine Systems. Man har alltså gått från att vara lillebror inom Volvo till att bidra med ’best practice’ inom GKN, superkul! Men att marknadsföra GKN är viktigt och det är något som vi traineer får vara en del av bland annat genom vårt traineeprojekt där vi träffar grundskolelever och genom att vara ute på högskolors arbetsmarknadsdagar.

Att vara trainee på GKN är väldigt varierande, vi får verkligen testa på allt möjligt bland annat genom rotationer på olika avdelningar, utlandstjänst och diverse traineeuppdrag. Ett varierande jobb med många möjligheter var precis det jag sökte när jag letade jobb i våras och på så sätt känner jag verkligen att jag hittat rätt. Både arbetsuppgifter och alla roliga uppdrag samt alla sociala sammankomster vi traineer hittar på bidrar till en stor känsla av sammanhållning och engagemang. I tisdags var vi till exempel ett gäng traineer som lite spontant åkte in till stan efter jobbet och åt och bowlade. Sarah, en amerikansk trainee inom IGP, tog hem vinsten den här gången 🙂

Emma och Philip bowlar

Just nu är jag på min hemma avdelning kvalitet där jag driver ett projekt inom verksamhetssäkring. Jag får bland annat lära mig massor om allt från EUs miljölagar till IT säkerhet. Utmanade och spännande, perfekt med andra ord! Vill ni veta mer om mig och min bakgrund så kika in min presentation.

I nästa inlägg kommer jag förhoppningsvis berätta om min visit till Newington, en av våra amerikanska Engine System siter, som jag ska besöka om ungefär tre veckor. Håll ut(kik)!

/Maria

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.