Två lärorika veckor i verkstäderna

Två lärorika veckor i verkstäderna

Tiden går i rusande fart och vi har nu avslutat vår praktik i verkstäderna runtom på företaget. I två veckors tid har var och en av oss varit med i verkstäderna på området för att lära oss om de produkter som tillverkas, superspännande. Men innan vi spendarade våra dagar i de “riktiga” verkstäderna fick vi lite hands-on träning i gymnasieverkstaden. Så nu kan vi både svarva och fräsa (väääldigt enkla produkter)!

Jag spenderade den första veckan i min verkstad med operatörerna vid de olika maskinerna för att lära mig om de enksilda processerna men jag är långt ifrån fullärd. För att bli ett riktigt proffs behövs flera månaders praktik, till och med nästan flera år på vissa ställen. Den senaste veckan har jag spenderat mer tid på kontoren eftesom jag gått tillsammans med produktionstekniker, länken mellan produktionen och planeringen. Vad mina kollegor har gjort har skiljt sig mycket från mina dagar eftersom vi varit på helt olika ställen där man tillverkar andra typer av produkter.

Jag är säker på att jag kan tala för mina kollegor också om jag säger att vi nu är mer redo att möta GKN-världen på ett bättre sätt! Men innan ni får hänga med oss ut på våra hemavdelningar så får ni följa med oss ut på en resa, och vart vi ska får ni helt enkelt se när vi skriver nästa gång!

PS. Om ni våra kära läsare vill veta mer om årets traineer så finns nu presentationer om oss själva ute på bloggen!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.