Första aktivitetsveckan gjord.

Första aktivitetsveckan gjord.

Den fjärde veckan av traineeprogrammet är en så kallad aktivitetsvecka där vi får möjligheten att besöka olika företag och även stärka gruppens gemenskap med lite teambuilding. Denna vecka var förra veckan, vilket betyder en väldigt fullspäckad aktivitetsvecka med flera studiebesök på olika företag och avslutades med två dagar på Bohusgården med lite ledarskapsutbildningar.  

Måndagen startades tidigt med en bilfärd (där Filip hittade sin favoritplats i mittensätet) upp till Kongsberg i Norge för ett besök på GKN Aerospace Norway. De har närmare 500 anställda och vi fick äran att träffa Håvard Norum, chefen över teknikavdelningen samt två masterstudenter som gör halva sin utbildning på GKN. Vi fick ett väldigt bra bemötande och lärde oss mycket om deras verksamhet och produktion av olika komponenter till olika flygmotorer. Superintressant att se och få höra hur de har det där.

Studiebesök på GKN Aerospace Norway i Kongsberg.

Tisdagen startades även denna med en lång bilfärd, från Kongsberg ner till Göteborg där ett studiebesök på SKF stod på schemat. SKF är ett teknikföretag som huvudsakligen designar och tillverkar olika lager; kullager, rullager samt glidlager till flera olika industrier och användningsområden. Där fick vi bland annat se deras produktion och att delar av den har blivit väldigt automatiserad med robotar och självkörande truckar. Supercoolt! Vi hade även en pratstund med Anneli Sundblom som berättade om sin resa i företaget och tips och trix som vi kan tänka på i vår karriär.

Studiebesök på SKF i Göteborg.
Studiebesök på SKF i Göteborg.

Onsdagens första besök blev på Volvo Cars i Göteborg och verkstadsturen med blå tåget, där vi fick följa med ute i produktionen och se hur automatiserad den är med alla deras robotar som är fler än anställda i den verkstaden.

Sedan fick vi besöka deras Brand Experience Centre där vi fick se och höra deras innovationer som gör livet bättre och enklare och man blev riktigt sugen på att skaffa sig en ny fin Volvo. Bara att börja spara! Där fick vi också reda på att vi har en bäbiselefant mitt bland oss, Wictor, om han skulle krocka i en viss hastighet. 

Studiebesök på Volvo Cars Brand Experience Centre i Göteborg.

Sist på Volvo fick vi besöka deras eftermarknad och se deras gigantiska lager men som nu börjar bli för litet med alla deras produkter. Intressant att få se hur logistiken fungerar där och alla truckar som är i rörelse. Kändes som en motorväg med truckar, ett under att de inte krockar!

Dagen tog inte slut där, utan vi besökte även Aeroseum i Göteborg där vi bland annat fick se flera olika stridsflygplan genom tiderna och dess historia. Barnasinnet visade sig hos alla då det blev mycket lek och skoj.

Besök på Aeroseum i Göteborg.

De sista två dagarna spenderades i Bohusgården där vi fick utbildning i grupp och ledarskap. Där utfördes även det traditionella trainee-dopet i havet som i år gjordes i ett stormigt och kallt hav. Nu när man smält denna intensiva vecka så börjar första rotationen på våra hemavdelningar, där i mitt fall blir på den militära sidan där jag ska få prova på konstruktionsuppdrag på motorn RM12. Kanonkul!!

Taggad grupp innan trainee-dopet.

Hade gött! Haj!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.