Uppstartsvecka Hemavdelning

Uppstartsvecka Hemavdelning

Goddag kära bloggläsare!

 

Jag heter Wictor Dörrich och min utbildningsbakgrund skiljer sig en del från de övriga traineerna. Området som jag är utbildad inom är mot affärsutveckling samt företagsekonomi istället för ingenjörs-området. Om du inte har läst om oss på våra personliga presentationer, är ni välkomna att utforska lite mer om oss HÄR.

Från och med mig har jag länge haft ett stort intresse för GKN Aerospace och när möjligheten tycktes utöva ett praktikprogram, tvekade jag inte. Det fyller mig med stor glädje att jag är bland fyra akademiker inom ekonomi som har gått in i praktikprogrammet hos GKN sedan starten (1986) och jag ser fram emot alla utmaningar och möjligheter som kommer att uppstå. Om jag inte har nämnt det innan, inom den korta tiden jag har varit hos GKN har jag träffat en stor mängd underbara människor, särskilt de personer i praktikanten som jag har haft privilegiet att lära känna på en djupare nivå. Dessutom har folket i de olika verkstäderna och kontoren fått mig stor inblick och råd, vilket jag är tacksam för nu. Jag förstår nu varför människor älskar denna plats och stanna här under en mycket lång tid.

“Tid flyger förbi när du har roligt”. Med detta citat kan definitivt definiera de första fyra och en halv veckorna. Det är redan 3 oktober och julen är i sikte. Mina kollegor uppskattar inte riktigt den extravaganta Jul-andan som jag har lika mycket men jag borde nog vara lite mer realistisk och förstå att det är ungefär 3 månader kvar … men ändå. Hur som helst har vi alla påbörjat den första 10 veckors-rotationen på våra hemavdelningar och avdelningen som jag är på heter Finans/Ekonomi. Mitt uppdrag är att bidra och lära mig så mycket som möjligt under den här tiden. Projektet som har tilldelats mig från min chef Alexander Andersson är att utveckla en eftermarknadsberäkningsmodell för ett av våra risk- och intäktsprogram. För mig är det så spännande som det kan bli, men jag hoppas bara att tiden kommer att vara i min favör! För de övriga traineerna har de placerats på olika nyckelområden med avseende på deras spetskompetens.

  • Nina Nordberg har sin hemavdelning på Lean & Logistik, och hennes mentor och chef är Maria Persson. Hon kommer arbeta med 5S och arbetssätt för system, struktur och visualisering. Hon kommer dessutom arbeta med SOLV, som är en optimeringsmodell för produktionsplanering.
  • Amanda Dalstam har sin hemavdelning på Rymd i X-verkstaden med sin mentor samt chef Marcus Andersson. Hennes projekt kommer att omfatta att förbättra tillverkningstekniken med SWAN-teamet för dess munstycke. Hennes huvudsakliga uppdrag är att producera en riskanalys som kommer att fungera som grund för kontinuerlig förbättring i produktion.
    • Filip Jensen har sin hemavdelning inom Rotors, under ledning av Rikard Nedar. På grund av sin expertis inom rymdteknik och instrumentation kommer han att arbeta nära Space RU & Prometheus-projektet.
    • Emelie Rönnbäck har sin hemavdelning inom Motorutveckling på Försvars- och Militäravdelningen. Hon kommer att arbeta med ett projekt som omfattar att utveckla RM12-motorn. Detta kommer att ske under ledning av Christian Lundh.

Som ni kan se har vi en spännande tid framför oss med mycket att lära. De kommande 10 veckorna kommer att spenderas på dessa ovan-nämnda projekt samt olika sidoprojekt i samband med trainee-programmet. Vi kommer att vara mer ingående i de kommande inläggen om hur det går för oss och vad vi gör. Det blir lättare att ge en mer specifik bild av arbetet när vi är lite mer “varma i kläderna”. Fortfarande väntar vi ivrigt på vårt kollektiva traineeprojekt som kommer att fortgå under de kommande 9 månaderna här i Trollhättan och vi kommer att nämna mer om det när vi vet vad det kommer att bli mer explicit.

Det var allt för mig den här gången, hoppas ni njöt av att läsa om oss och hur vår nuvarande situation ser ut. Vi ser fram emot att dela med oss av många fler intressanta och fängslande händelser här på GKN.

Vi hörs!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.