Aktivitetsvecka 2: Kalifornien – Del 3

Aktivitetsvecka 2: Kalifornien – Del 3

Efter att halva vår aktivitetsvecka hade gått åt i Los Angeles blev det tid att röra oss mot San Francisco. Hela onsdagen gick åt att köra de 589 kilometer som skiljer städerna åt och vilka vyer vi fick se! Vi passade på att åka Highway 1 som går längst med Kalifornias kustlinje och fick se bland annat vattenfall, sjölejon och solnedgången över havet. Helt fantastiskt!

Ett av stoppen på en av många krokiga vägar längst med bergväggarna på Highway 1

När vi väl var i områden runt San Francisco passade vi på att gå på Nordic Future Mobility Summit på Stanford University. Detta var ett flerdagsevent för att skapa en brygga mellan de Nordiska länderna och Silicon Vally inom framtidens logistik och kreativa lösningar inom det. Det var väldigt intressant att få vara med om detta och att få höra från personer som varit med i branchen länge prata om vart framtiden pekar inom automation och innovation. Från våra två workshops som vi närvarade på, “The Future of Logistics” och “Internationalization: Research, Education and Innovation”, så fick vi bland annat höra från Luca Delgrossi (VP Automation vid Volvo Group) och Frode Langmoen (Technology Executive , ISV & Developer Relations IBM Nordic).

Panelen vid The Future of Logistics vid Stanford University

Eftersom vi var runt Silicon Valley tog vi även chansen att besöka Google Plex samt Apple HQ. Det var spännande att få se dessa områden och hur de lyckas visa upp sina produkter på ett innovativt sätt. Många lösningar som inspirerar! Speciellt visualiseringen av Apple HQ campus som visas i videon nedan.

 

När helgen kom så passade vi på att åka in till downtown San Francisco för att turista lite runt Golden Gate bridge, Fisherman’s Wharf och Alcatraz. En riktigt härlig dag som får avsluta våra äventyr på västkusten, för att på söndagen bar det av mot östkusten och vår Development Week tillsammans med alla andra globala traineer!

Fantastiska Golden Gate Bridge i San Francisco!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.