Aktivitetsvecka 2: Kalifornien – Del 2

Aktivitetsvecka 2: Kalifornien – Del 2

På tisdagen besökte vi Carlton Forge Works som är en av våra största smidesleverantörer för smiden i titan och högtemperaturlegeringar. Vi träffade Stephen Schneider och hans kollega Brian, som gav oss en crash course i deras smidesprocesser och en lång tur genom verkstaden – riktigt häftigt! Smide är en av de mer dramatiska tillverkningsmetoderna som finns. Trots att det var ”vinter” ute var luften i verkstaden varm och tung från ugnar och produkter som hettats upp tills de glödde inför formningen.

Från vänster: Elamin, Hampus, Elin, Scott, Rasmus, Brian och Emily

På vägen hem åkte vi förbi SpaceXs huvudkontor och tog en snabbtitt på Falcon 9 boostern som står utanför – den första av sitt slag som lyckades landa vertikalt efter uppskjutning!

Falcon 9 booster

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.