Summering av veckan

Summering av veckan

Vilken vecka vi har haft! Vilket förmodligen är något ni säkerligen märkt med alla inlägg på så kort tid. Dock känner vi inte att vi har hunnit beskriva allt så tänkte att en liten veckosummering vore passande.

I måndags tuffade vi upp med bilen till Finspång utanför Linköping för att besöka Siemens och deras traineer där. De var hos oss i höstas och var nu dags för oss att lära oss mer om deras organisation.

Vi fick se på slutmonteringen av deras gasturbiner och även ett så kallat ”singel lift”, vilket innebär en fullt ihopsatt gasturbin med kontrollrum och mycket annat. Det är den tyngsta produkten Siemens har levererat på länge på över hisnande 250 ton, så det var riktigt fränt att se! Vi fick även mer insyn in i deras push inom AM (additiv tillverkning) som gav oss en hel del inspiration att ta med hem!

Kul kuriosa om tillverkningen uppe i Finspång är att slottet medföljde köpet av fabrikerna på 1800-talet, vilket betyder att den har följt med alla företagsbyten som skett under åren. År 2003 blev det officiellt Siemens och är idag agerar det som deras Visitor Center som ni kan se på vår fina bild nedanför.

Stort tack säger vi för en mycket intressant eftermiddag!

Ps. Kanonerna vid slottet är där av historiska skäl då marken användes för kanontillverkning innan man började med gasturbiner.

På tisdagen var det dags för LARM-mässan (Linköpings Arbetsmarknadsmässa). Nästan hela traineegänget (Hampus var på Futurum) var på plats för att marknadsföra GKN Aerospace och traineeprogrammet. Det var speciellt roligt för oss alla att delta när så många intresserade och nyfikna studenter kom förbi!

Under tisdagen och onsdagen var det även de sista dagarna på Futurum, jag har redan skrivit en del om detta förra veckan men har varit riktigt givande dagar. Både genom att känna att man väcker intresse hos gymnasieelever, men även att få möjligheten att träna på sin presentationsförmåga.

Under fredagen var även två av oss på Traineedagen för slutliga spurten av att nå ut till nya studenter och slutligen spenderade vi torsdagen och fredagen på Rymddagarna som höll till på Universeum där vi lät besökande testa vårt VR-system, vilket ni kan se nedan!

Nu framöver verkar traineeaktiviteterna lugna ner sig en aning vilket känns skönt efter dessa hektiska veckor. Det har varit kul och givande men känns behövligt att kunna satsa 100 % på våra rotationer framöver!

Hoppas ni alla får en fantastisk helg så hörs vi snart igen!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.