Development week 1

Development week 1

Det hade blivit dags att lämna västkusten för att besöka den amerikanska östkusten och träffa resterande av våra Global Graduates i Charleston, South Carolina. Ett trevligt återseende med våra kamrater efter att vi träffades sist i september. Nu var det dags för Training week 1. Veckan började med workshops inom self awareness, personlig image och retorik. Som förväntat var kurserna både roliga och givande där vi bland annat fick möjligheter att utveckla vår presentationsteknik genom ABCD-modellen (Googla det!).

Under onsdagen hade vi ett studiebesök hos GKN-anläggningen i Orangeburg ca en timme utanför Charleston. Där fick vi en introduktion i vilken teknik som används och vilka produkter vi producerar där. Detta var den fjärde anläggningen vi besökte som traineer men den första inom Aerostructures sida av verksamheten, vilken står för majoriteten av våra produkter. Det var riktigt häftigt att se hur de formade lipskins (den främsta ”kanten” till motorn”, mycket viktig för aerodynamiken!) till bland annat nyutvecklade GE9X-motorn. GE9X har faktiskt Guinness World Record som världens starkaste kommersiella jetmotor, med en uppvisad dragkraft på nära 600 kN – tillräckligt för att lyfta en vikt på 61 ton! Den sitter på nya Boeing 777x, som för övrigt flög sin första test-flight häromdagen.

Den flygande testplattformen för 777x med GE9X motorn.

Utöver detta så hade vi en kurs inom Zero Defects som är ett viktigt verktyg som nu lanseras i hela flygindustrin. Zero Defects är en arbetsstandard som syftar till att minska defekter i produkter genom förebyggande åtgärder. Inom flygindustrin så har vi extremt höga krav på kvalitet – ingen vill väl sätta människors liv på spel genom användning av skadade eller defekta produkter. Därför är det viktigt att alla inom industrin arbetar tillsammans för att skapa säkra produkter. 

Glada traineer på besök i Orangeburg, South Carolina!

Detta var allt från vår USA-resa,

Vi tackar för oss och på återseende snart!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.