Tiden efter USA-resan

Tiden efter USA-resan

Tiden har verkligen flugit förbi för trainee-gänget det senaste. Känns som något vi säger ganska ofta men nu sedan vi kommit hem från trippen på andra sidan pölen (25:e januari) har det varit non-stop av olika roliga aktiviteter. Först och främst så har vi ju faktiskt bytt rotation och ”släppt” våra andra projekt, lite vemodigt då man inte kanske hinner så långt man vill på 10 veckor, men riktigt kul att testa nytt! Ska bli riktigt intressant för min del att testa på Finance/Business Development då jag kommer arbeta med M&A (Mergers & Acquisitions)

Förutom att vara mitt uppe i starten av den nya rotationen märker vi tydligt att det är full fart med rekryteringen, då GKN är med på hela fyra mässor under loppet av 1,5 vecka! CHARM (Göteborg), Traineedagen (Göteborg), Hotspot (Karlstad) och LARM (Linköping)! Traineerna var på plats under CHARM och kommer vara delaktiga på Traineedagen samt LARM så hoppas sannerligen att vi ses där!

Slutligen har vi tagit möjligheten och försökt sprida intresset för teknik och flyg/rymd till ungdomar. Just nu är vi delaktiga i Futurum här i Trollhättan, ett event som är orkestrerat av Innovatum där syftet är att inspirera gymnasieelever till vidarestudier och olika spännande yrken! Eventet är över 6 dagar och över 750 elever från hela Fyrbodal (Fyrbodal är en sammansmältning av städerna Trollhättan, Uddevalla, Vänersborg och Lysekil, samt Bohuslän och Dalsland) besöker under dessa dagar!

En gymnasieelev fick testa på vår VR-upplevelse

Varit extremt kul att kunna föreläsa lite om sin egen resa hit, GKN och varför flygindustrin och vår egen teknologi och produkter är spännande! För att ge er ett litet smakprov vad vår presentation handlade om visar vi nedan ett litet klipp vi satt ihop, videon visar tre företag som alla utvecklar så kallade eVTOL, electric vertical takeoff and landing. Det vill säga små elektriska flygplan som kan lyfta och landa vertikalt, så att de enkelt kan användas i städer. Detta om något är futuristisk teknik som håller på att bli verklighet!

eVTOL ( electric vertical takeoff and landing )

Så det har enkelt sagt varit några hektiska och roliga veckor som kommer fortsätta hålla samma tempo minst en vecka till i alla fall, så ni kan förvänta er en hel del uppdateringar från vår sida!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.