Nu är vi igång!

Nu är vi igång!

Hallå på er!

Tiden går fort när man har kul. Knallskottet för sjunde veckan har precis gått och under den tiden har vi hunnit med massor, inte minst två hela veckor på vår första rotation.  Inledningsvis var det mycket nytt att lära sig om hur det funkar ute på de olika avdelningarna men för varje dag som går känner vi oss mer och mer med i matchen.

Precis som Emma introducerade förra veckan så är min första rotation inom kvalitet. De två första veckorna har varit händelserika. Vid kvalitetsarbete ses ofta variation som boven men i mitt fall är det tvärtom. Jag är väldigt glad över att ha haft väldigt varierade uppgifter där ingen dag varit den andra lik. Jag har sysslat med att studera kvalitetsstandarder vilket är en viktig del då flygindustrin har noggrannare krav på hur saker och ting ska tillverkas. Som en del av kvalitetsstandarden ISO9001 ska det även finnas ett processledningssystem i verkan för att beskriva och vägleda de många processer som finns. Där är tanken att jag ska se över en delprocess och hur den kan göras mer levande men mer om detta vid ett senare skede. Andra dagar har jag spenderat tid i verkstaden för att samla in information till ett förbättringsprojekt som syftar till att förenkla visualisering av data för en viss del av produktionen. Runt omkring så händer det massvis, en hel del möten äger rum där man får chansen att träffa många trevliga personer samtidigt som man kan snappa upp massor av ny kunskap.

Slutligen vill vi som traineer skicka ett stort tack till alla medarbetare för ett välkommande i världsklass. Missa inte nästa veckas uppdatering för då kommer Jens att berätta om hans tid inom solid mechanics.

På återseende!

/Robin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.