Rotationsuppdatering!

Rotationsuppdatering!

Hallå!

Jag hoppas att ni alla håller er friska där ute! Jag tror att jag kan prata för oss alla när jag säger att jag är väldigt redo att åka in och börja jobba på siten igen.

I och med den årliga traineeuttagning som ägde rum denna vecka så fick vi alla nygamla traineer en riktig reality check om att tiden bara springer iväg när man jobbar här på GKN. Kan man tänka sig att ett helt år har gått sedan vi själva rest hit till Trollhättan för att vara med på uttagningen till GKNs traineeprogram. Denna gång såg dock lite annorlunda ut då vi fick chansen att vara med från andra sidan bordet, som resulterade i två dagar med massa roliga moment tillsammans med kandidaterna för 2021.

Mycket har hänt på min egen resa genom traineeprogrammet sedan sist vi hördes vid. Precis efter julledigheten bytte jag avdelning från kvalité till projektledning av nya produkter. Detta var en rotation jag redan på tidiga GKN-dagar visste att jag ville göra. Känslan av att få vara med i ett projekt när en stor del fortfarande är en ”gråzon” tycker jag är väldigt spännande men också väldigt lärorikt. Att man kommer i kontakt med så många olika funktioner och människor dagligen gör det hela än mer spännande.

Rotationen är uppdelad i två olika delar. En där jag ser över hur vi kan förbättra lärandet inom NPI processen. Mer specifikt kollar jag på ifall det finns ett annat sätt för att identifiera, dokumentera och återanvända lärdomar inom och mellan projekt. Den andra delen av min rotation handlar om att vara involverad och stötta med olika uppgifter i ett pågående NPI projekt. Projektet handlar om att industrialisera en fabricerad ”fan case mount ring” som kommer utgöra en del i Pratt & Whitneys PW1000 motorfamilj (se bild). Att tillverka en fan case mount ring kanske inte låter väldigt spännande men när den inkluderar additiv tillverkning blir allt direkt väldigt mycket med spännande. Min huvudsyssla i projektet drar mot kvalitetshållet där jag tagit på mig ansvaret för att driva arbetet med PFMEA (process failure modes & effects analysis) som i stora drag är en förebyggande risk analys med mål att upptäcka risker innan de inträffar.

Detta var allt från mig just nu. På återseende!

// Robin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.