Nya MRO-satsningar

Nya MRO-satsningar

Hej på er! Nu var det ett tag sen vi uppdaterade bloggen och det är väl lite ett resultat av att vi haft mycket att göra på våra rotationer samt det gemensamma projekt vi just nu genomför. Det känns som vi verkligen kan börjar se ljuset i tunneln med antågande sommar och att vi förhoppningsvis är i slutet av pandemin, något som börjar märkas även på företaget.

Ett tecken på detta är att vi i slutet av maj kommunicerade en nyhet om ny och utökad verksamhet på GKN i Trollhättan. En ny verkstad är under uppbyggnad där vi skall genomföra komponentreparationer, något som är helt i led med vårt pågående hållbarhetsarbete. Eftersom motorkomponenter är dyra och tillverkade av avancerade metallegeringar är detta ett viktigt steg i att maximera utnyttjandet av varje komponent.
Denna satsning gynnar även våra slutkunder då vi har möjlighet att förlänga livslängden på våra komponenter och i slutändan sänka deras kostnader. Den nya verkstaden kommer bidra till att vi fortsätter att utveckla vår egen förmåga inom b.la. additiv tillverkning och avancerade reparationsmetoder.
Det ska bli spännande att få se utvecklingen av denna verkstad och hur det kan komma att bidra till ökade anställnings- och affärsmöjligheter! Mer om detta finns att läsa här.

För egen del så påbörjade jag efter påsk en rotation på Strategy & Business Innovation. De första två rotationerna var inom Engineering och då med fokus på analys. Min tredje rotation blir därför något, för mig, helt nytt och det är det som är fördelen med traineeprogrammet, att man får möjlighet att pröva nya saker och utvidga sitt nätverk inom företaget.
Jag jobbar med att vidareutveckla en prognosmodell som vi använder för att uppskatta framtida marknad inom Maintenance, Repair and Overhaul (MRO) vilket är en viktig del i planeringen av vår verksamhet. Detta speglas även i vår satsning som jag skrev om ovan där vi etablerar en ny verkstad för reparationer.

Jag hoppas att ni alla har det bra där ute och vill även passa på att gratulera alla studenter som under våren har genomfört sina examensarbeten hos oss och som nu i de närmsta veckorna har sina slutpresentationer och kan inkassera sin examen.

Tills nästa gång, ha en fortsatt bra junimånad!
Jens

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.