Introduce a Girl to Engineering

Introduce a Girl to Engineering

Hallå!

I fredags höll jag och Emelie i ett digitalt event för unga tjejer och icke-binära mellan 13-19 år, med mål om att inspirera dem till att välja en karriär inom teknik. Eventet kallas IGE-day, Introduce a Girl to Engineering day, och är ett koncept skapat av stiftelsen Womengineer. Womengineer drömmer om att det 2030 ska examineras lika många kvinnliga ingenjörer som manliga. På GKN Aerospace jobbar vi aktivt med att öka mångfalden på företaget och att medverka på detta event var därmed en självklarhet, något som vi även gjort i flera år.

Som sagt så var det i år dags för mig och Emelie att arrangera eventet på GAS. Med tanke på den höga smittspridningen som var i början av året togs ett beslut att eventet skulle hållas digitalt, vilket gick jättebra. Vi bjöd in Johanna Nylander som presenterade vad vi i flygindustrin jobbar med för att uppnå ett hållbart flyg. Även Elin Eriksson och Emily Chen var med och berättade om deras resa, samt vad en ingenjör gör under en vanlig arbetsdag. Stort tack för att ni ville vara med!

Eftersom att eventet blev digitalt valde vi att skicka ut goodiebags till deltagarna, något som blev väldigt uppskattat. Vi hoppas att deltagarna hade en bra dag och att de lärde sig mer om yrket, och eventuellt fick svar på den eviga frågan ”Vad gör en ingenjör?”.    

//Moa

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.