Dags för ett nytt kapitel

Dags för ett nytt kapitel

Tja tja bloggen!

Nu var det äntligen dags för ett gäng nya traineer att äntra GKN Aerospace och därför tar vi över bloggen ett tag framöver. Vilka är vi då? Jo, vi är ett härligt gäng från rikets alla håll och kanter där alla på något sätt har landat i Trollhättan. Trots våra olika bakgrunder så är vi alla oerhört taggade och förväntansfulla över vad som väntar oss på traineeprogrammet.

Det sägs att tiden går fort när man har roligt och även denna gången visade det sig vara sant. Vi är nu inne på slutet av den fjärde veckan och wow vad mycket vi har hunnit med! Första veckan bestod företagspresentationer varvat med teambuildingövningar inom gruppen och tillsammans med 2021 års traineer för att lära känna varandra bättre. Veckan avslutades sen på Industritekniska Programmet, vilket är ett samarbete med Teknikcollege (där GKN Aerospace ingår) och Nils Ericssongymnasiet i Trollhättan. Där vi fick gå på rundvandring i de olika verkstäderna samt en kort sväng inom några olika laboratorium. Dessutom fick vi testa på att svarva och fräsa, två vanliga bearbetningsprocesser inom samtliga produktionslinjer här på företaget.

På vår andra vecka som traineer flög vi ner till Amsterdam, Nederländerna för en global on-boarding tillsammans med traineer från Nederländerna, UK och USA. On-boardingen varade i hela 10 dagar, men efter 6 dagar bytte vi stad från Amsterdam till Rotterdam, dit även 2021-gruppen flög för deras 2a development week. Förutom intressanta presentationer om olika områden i företaget, fick vi delta i workshops för att utveckla vår förståelse kring GKNs kulturella principer (aka Power of 5), andras kulturer, engagemang, mångfald, inkludering, ekonomi och annat smått och gott. Dessutom fick vi vara med på 2020-gruppens graduation ceremoni. Man blev väldigt inspirerad och uppfylld av förväntan när man satt där och  lyssnade på deras historier om deras tid som trainees.  Efter dessa 10 dagar var vi väldigt trötta men väldigt glada och uppspelta över framtida development weeks med gänget i bilden nedan. Stort tack till Charlie Lean som har anordnat detta så magiskt bra för oss!

I måndags påbörjade vi våra två veckors verkstadspraktik där tanken är att vi ska följa en produkts flöde för att ökar våra kunskaper om vad som får företaget att rulla rent ekonomiskt. Mer om detta får ni läsa i ett annat inlägg!

På återseende!

P.S Om vi vill lära känna oss traineer bättre kan göra det här.

D.S

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.