Välkommen till vår nya blogg!

Välkommen till vår nya blogg!

 Äntligen har vi nu fått igång Aero Traineernas nya blogg! I årets kull är vi fem nya traineer (eller elevingenjörer som det ibland också kallas) och presentationer av oss finns i menyn till höger. Vi började på Volvo Aero den 12 september, så vi har hittills redan hunnit med flera både roliga och intressanta saker. Jag kommer i detta inlägg bara beskriva kortfattat en del av vad vi gjort hittills, men jag är säker på att mina nya Trainee-kompisar också gärna vill berätta lite om detta i deras första inlägg. Vi är alla på olika avdelningar och gör våra praktiker, så alla har varit med om och sett ganska så olika saker.

Upplägget på programmet är att praktikperioder på olika avdelningar varvas med aktivitetsveckor då vi går utbildningar och gör studiebesök. Vi har även fått en gruppuppgift som vi jobbar tillsammans med under året parallellt med praktikerna. Den första praktikperioden var tre veckor lång och under denna var vi i produktion på olika ställen. Resten av praktikperioderna är något längre, sex veckor. Den första av dessa börjar nu leda mot sitt slut. Under den nuvarande perioden har alla varit på sin tilltänkta ”hemma-avdelning” efter Trainee-året. Mycket har under de första månaderna på företaget handlat om att sätta sig in i hur företaget är uppbyggt samt kännedom om branschen och produkterna. Vi var t.ex. på sista dagen av ISABE2011-konferensen, som handlade om ”Sustainable and Competitive Aero Engine Research and Technology” (se fotot).

 Som nya på företaget så har vi också fullt upp med att lära oss så många som möjligt av de frekvent använda trebokstavsförkortningarna, något som inte alltid är helt enkelt. =) För att få en så bra bild som möjligt av ”hur allt hänger ihop” så gör vi även en del studiebesök internt på företaget. Ett besök som i alla fall jag tyckte var extra häftigt var då vi besökte motorprovningen och fick se en RM12:a med tänd EBK (efterbrännkammare)! Nästa vecka är det aktivitetsvecka igen och då är det stort fokus på utbildning, vi ska bl.a. gå en kurs om ”Human Factors”. Jag läste en hel del sådant på Chalmers, men det ska bli spännande att se hur man väljer att fokusera på det här på Aero. Som sagt, jag tror de andra i gruppen gärna kommer att berätta lite mer om vår tid hittills när de skriver sina första inlägg.

Ha det gott tills dess!                                                                                                                      Isabelle

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.