Julbord och boroskopi!

Julbord och boroskopi!

Trots total avsaknad av julväder så börjar dock en viss julstämning att infinna sig tycker jag. Det kan bero på alla mysiga julbord och julfester som man på olika sätt deltar i. För min del har jag hittills i år avverkat 5 julbord hittills, vilket kan vara nytt personligt rekord! =) Som ni tidigare kunnat läsa så ordnade vi förra veckan traditionsenligt julbord för Flying (föreningen för alla som är eller har varit traineer på Volvo Aero). Bilderna som bjuds i detta inlägg visar det otroligt vackra luciatåget som avslutade tillställningen. =)

Annars om man ser till vad som har hänt på jobbet denna vecka så har det varit fortsatt fokus på RM12 för mig. Efter att ha läst en hel del om själva motorns moduler samt deras olika underhålls- och inspektionsföreskrifter så var jag sugen på att få se hur man arbetar med själva underhållet i verkstaden; detta resulterade i två dagars praktik i bergverkstaden. Det var både kul och lärorikt! Jag hann vara med om lite av varje; leveransgranskning, både demontering och montering samt boroskopering av en motor. Jag blev imponerad av hur bra man verkligen ser motorns innanmäte med hjälp av denna metod!

Nästa vecka väntar bland annat en utbildning i jetmotorlära!

  • Veckans hiss: När jag kom till jobbet denna morgon hade jag fått ett mail som informerade mig om att min julklapp från Volvo Aero som jag valt är på väg med posten; en snygg vas från Kosta Boda!
  • Veckans diss: SPAM-bloggkommentarer; dvs. den eller de som under det senaste dygnet bombat vår blogg med minst sagt irrelevanta och förvirrade kommentarer. Jag får försöka hitta ett lämpligt filter att installera som kan få bukt med detta… Vilket i och för sig är ett bra tillfälle att lära sig lite mer om bloggens mer avancerade inställningar. =)

Trevlig helg på er!                                     Isabelle

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.