Projektledning, ytbehandling och förkortningar!

Projektledning, ytbehandling och förkortningar!

Då har ytterligare en vecka passerat. Vart november tog vägen kan man fundera på… =)

Även denna vecka har vi hunnit med mycket olika saker; utbildning i projektledning, studiebesök på Ytbehandlingen här på Volvo Aero samt uppstart av våra arbetsuppgifter på våra nya praktikplatser. Själv tillbringar jag denna period inom Produktstöd för RM12-motorn (som sitter i JAS 39 Gripen), det ska bli kul! Då denna motor är en relativt ny bekantskap för mig så har en hel del tid denna vecka gått åt till att lära sig mer om denna. Jag har därför läst en del olika utbildningsmaterial samt tittat på en uppskuren modell av en riktig motor för att se detaljerna i verkligheten.

Ett för mig nytt område inom företagets verksamhet innebär också nya termer och förkortningar. Därför kommer här veckans ”Topp 5” över intressanta förkortningar som jag på ett eller annat sätt stött på under veckan. Så håll till godo;

  1. FADEC = Full Authority Digital Engine Control
  2. VEN =  Variable Exhaust Nozzle
  3. RML = Regler Militär Luftfart
  4. TUA = Tekniskt Underlag Apparater
  5.  MMD = Maintenance Manual Depot Level

Som ny på företaget så blir det automatiskt ganska mycket fokus på förkortningarna man dagligen möter samt vad de står för.

Under veckan har även vårt grupparbete kring företagskulturen fortsatt, bland annat genom några givande diskussionsmöten med olika personer på företaget. På bilden ovan syns lite grupparbetesaktivitet, fast denna är tagen förra veckan då vi var på Bokenäs.

Så, nu är det dags för helg! Undra om det finns räkor att köpa någonstans eller om det har blåst för mycket i veckan..?

Trevlig helg!                                                                                                                                      Isabelle

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.