Studiebesök på Såtenäs (F7)

Studiebesök på Såtenäs (F7)

Du är ursäktad Simon (se förra inlägget). =) Själv är jag ju vansinnigt förtjust i sport där man måste ha godkänd ridhjälm eller reglementsenlig hög hatt för att få starta. Finns nog de som tycker det är precis lika konstigt som jag tycker det är att titta på fotboll. Som man brukar säga; det är väl tur att vi alla är olika! =)

De sista pusselbitarna inför aktivitetsveckan i Norrland håller just nu på att falla på plats. Vi får tacka Progressum ( http://www.progressum.se/ ) för värdefull hjälp med nyttiga kontakter inför studiebesöken vi önskade att planera. Fullständig rapport om studiebesöken kommer naturligtvis när vi kommer ner till Trollhättan igen!

Annars rullar praktikperioden på Marknadsavdelningen på för fullt. Just nu genomför jag intervjuer med underleverantörer till Volvo Aeros rymdverksamhet. De flesta intervjuerna har blivit via telefon med några har också blivit på plats hos underleverantören; en intressant möjlighet att få lära sig mer om företagen vi samarbetar med samt hur företagsnätverket ser ut. Nästa vecka kommer de sista intervjuerna att genomföras.

Igår var vi på studiebesök hos Skaraborgs flygflottilj F7 på Såtenäs. Så klart var vi väldigt intresserade av att lära oss mer om JAS 39 Gripen (eller 39:an som man kallar den på Såtenäs =)). Redan starten på besöket var förstklassigt; när vi stod och väntade på vår kontaktperson fick vi se 7 eller 8 (tappade räkningen…) Gripen-plan lyfta inte alls långt från där vi stod, det var häftigt! Under besöket fick vi även information om hur man jobbar på Såtenäs, hur man gör motorprov när motorn är monterad i planet samt titta närmare på planet och flera av dess finesser. Det var riktigt kul att få komma dit på besök!

I helgen är det äntligen dags för årets första dressyrträning, de tidigare har blivit inställda pga. dubbelbokat ridhus och snöoväder så det ska bli kul att äntligen ”komma igång” igen! Annars blir det nog lite schlager på TV men ska även gå på Claes Erikssons föreställning ”C Eriksson MAX” – ska bli skoj!

Simma lugnt!                                                                                                                                    Isabelle

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.