Bolagsstämma och Volvo Cars

Bolagsstämma och Volvo Cars

Matnyttiga studiebesök och röda dagar i kalendern skuttar raskt förbi och efter förra inlägget har som vanligt massor av intressant hänt. Onsdagen förra veckan var vi funktionärer på AB Volvos Bolagsstämma i Lisebergshallen i Göteborg. Det blev en lång men också intressant dag. I alla fall för mig var det min första bolagsstämma och jag visste därför inte riktigt vad jag väntade mig. Naturligtvis avhandlades en del viktiga och tyngre bitar under stämman, men stämningen var faktiskt ganska så glad och lättsam över lag – mycket tack vare att stämman leddes av en mycket glad och skämtsam man! Inte bara själva stämman var intressant utan även att se produkterna från olika Volvo-bolag som visades upp utanför samt att se ett egentligen vinterstängt Liseberg från insidan.

Efter att ha varit hemma en snabbis och sovit bar det på torsdagen av till Göteborg igen, denna gång för att göra studiebesök hos Volvo Cars. Besöket inleddes med en tur genom produktion med det välkända Blå Tåget. Därefter besökte vi Volvo Brand Experience Center där vi fick lära oss massor om miljö och säkerhet relaterat till personbilar. Studiebesöket avslutades med att vi besökte Demo Banan. Vi fick där välja mellan flera olika modeller av nya Volvo-bilar och provköra varje bil två varv på testbanan. En kul grej var att vi innan testkörningen fick ett protokoll över vilka bilar som fanns och hur de var utrustade. Detta underlättade helt klart diskussionen i bilen på vägen hem då alla jämförde vilken bil man tyckte gick skönast på vägen, hade bekvämast säte eller hade den häftigaste utrustningen. =)

Även denna vecka har vi hunnit med en hel del, men det kommer mer info snart om det. Nu är det snart dags att åka från jobbet och klura ut vad man ska äta för något gott till middag ikväll! Ser också med spänning fram emot årets första tävlingsstart med hästen på söndag.

Trevlig helg!                                                                                                                            Isabelle

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.