Måndag i Stockholm

Måndag i Stockholm

Simon och Isabelle har börjat berätta om vår senaste (och sista)  aktivitetsvecka, nu har det kommit till min tur. På måndagen flög vi upp med det tidiga flyget från Trollhättan och startade dagen med ett besök på SAS Technical Services i Arlanda. Där vi fick se några plan ur deras flotta på nära håll. De berättade om vilka plan de hade och vi alla funderade på om vi gjorde några delar till motorerna i dessa, vilket vi gjorde – till alla. Vi fick även se några moter som var inne för att kontolleras. Spännande!

Efter en lunch i Kista galleria gick vi till Ericson Studio och fick lyssna på deras framtidsvisoner om “Det nätvärkande samhället” samt se några nya riktigt häftiga tillämpningar av detta. Bland annat såg vi en växt som pratade om man tog på den OCH twittrade om det, glödlampor som skrev meddelande om man glömt att släcka dem och vi fick överföra data med våra kroppar. Miljön de hade skapat var verkligen inspirerande och gav många idéer att ta med sig hem till Volvo Aero, t ex fågelsång på toaletten och mötesrum med bordtennisbord.

Fullmatade med intyck gick vi vidare till Kista Science Park där vi fick information om de företag som finns där, samt vad det finns för planer för framtiden.

Efter vår “Stockholmsvecka” satte jag mig i bilen och startade resan mot utlandspraktiken i Kapfenberg. I Österrike är det varmt och soligt, igår efter jobbet visade termometern i bilen 32 grader C, puh! Mer om det och resan dit kommer snart.

/Ida

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.