Resdagbok: onsdag-torsdag, 18-19 april

Resdagbok: onsdag-torsdag, 18-19 april

Som ni redan kunnat läsa var vi förra veckan återigen på roadtrip med vårt lilla gäng. Egentligen heter det ju aktivitetsvecka men vi har efter alla mil i bil tillsammans blivit mer och mer som en liten familj, typ…  Det låter i alla fall så ibland; ”Är vi framme snart?”, ”Kan du höja radion?”, ”Var är vi någonstans?”, ”Kan vi stanna och äta snart?”, ”Åh, va trött jag är. Vill någon byta och köra ett tag?” osv. =) Det är helt klart sorgligt att det var vår sista aktivitetsvecka under traineeåret! *snyft*

Hur som helst, onsdagen var sista dagen i Stockholm under denna tur.  Vi var då först och hälsade på hos Volvo Aeros Public Affairs-kontor (ligger nära Kungsträdgården). Där träffade vi Robert Limmergård som berättade om livet på Public Affairs. Det var väldigt intressant att höra om detta, speciellt med tanke på att man inte är så insatt i det när man till vardags jobbar i Trollhättan. Vi fick också en liten rundvandring i den otroligt vackra byggnaden där man hyr in sitt kontor, en byggnad som vi fick berättat för oss var Ivar Kreugers gamla kontor!  Efter att vi letat upp lite lunch ute på stan’ bar det av till Tekniska museet där vi spenderade eftermiddagen. Det var ett väldigt STORT och intressant museum.

 

Senare samma dag packade vi återigen bilen och åkte till Norrköping där vi övernattade innan vi besökte Siemens Industrial Turbomachinery i Finspång på torsdagen.  Det blev en heldag hos Siemens i Finspång med program innehållandes företagspresentation, en omfattande verkstadsvandring, produktpresentation samt besök i slottet som är deras HK. Det var fascinerande hur mycket man kände igen från våra produkter och produktion när man gick i verksdaten! Slottet som man valt att använda som huvudkontor var en fascinerande byggnad; i ena änden av bottenplan fanns en liten kyrka och de rum vi besökte var väldigt eleganta. Vi avslutade besöket med att lyssna på när Siemens traineer berättade om upplägget på sitt traineeprogram.

 

I helgen hann jag också med examensceremoni och -middag på Chalmers med familjen, det var kul att få en så högtidlig avslutning på studietiden!

// Isabelle

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.