Freundlichen Grüssen aus München

Freundlichen Grüssen aus München

Grüss Gott!

Äntligen på plats nere i soliga München. Jag flög hit i måndags och möttes på flygplatsen av en viss storörad pokal!

De första dagarna gick mest åt att lära känna staden och omgivningen kring min lägenhet. Den sistnämnda, bör nämnas, är verkligen jättefin och är på promenadavstånd till stadskärnan Marienplatz. Bara ett stenkast bort ligger den maffiga Mariahilfkirche på ett torg där det tre gånger per år hålls en jättemarknad, Auer Dult, som jag lyckats pricka in. Där har jag hängt ett par timmar och bland annat käkat en traditionell tysk 40-centimeters korv. I vilket annat sammanhang som helst hade det där låtit helt fel…

Ytterligare ett par 100 meter fram ligger det ståtliga Deutches Museum som är varje tekniknörds Mecka. Jag har varit där tidigare och tänkte besöka det igen i helgen. Ett perfekt sätt att spendera lördagen innan jag på söndag ska försöka åka iväg på en öppen träning som FC Bayern München håller ett par tunnelbanestationer ifrån Kolumbusplatz där jag kliver på.

I onsdags började jag också min utlandspraktik på Astrium. Företaget verkar hur häftigt som helst och jag tror det kommer bli en lärorik tid här. Än så länge har jag dock inte fått några riktiga arbetsuppgifter vilket inneburit att jag suttit och fräschat upp mina kunskaper i ämnet ”Liquid-Propulsion Rocket Engines”. Inte varje dag man säger den meningen direkt! Dessutom har jag fått visa prov på min gamla gymnasietyska som, om än inte är så bra, är uppskattad hos tyskarna .

Förresten glömde jag nämna en rolig sak. Första dagen i lägenheten tyckte jag att det luktade väldigt mycket bröd när jag var ute på balkongen. ”Konstigt. Det kanske ligger ett bageri i närheten?”, tänkte jag. När jag sedan skulle ut på kvällen för att hitta någonstans att äta såg jag den här fabriken:

Känns som att jag kommer trivas i München!

/Simon

 

2 svar på ”Freundlichen Grüssen aus München

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.