Halfway there

Halfway there

Hej,

Det var visst ett tag sen jag skrev! Tänka sig att halva tiden redan gått. Nu känns det inte längre som någon större sak att man bor i ett annat land faktiskt. Visst, språket sitter inte helt hundra vilket försvårar det sociala till viss del, men dagarna går förbi precis som hemma. Mjölk behöver fortfarande handlas och soporna bäras ut. Naturligtvis underlättar det att Tyskland är väldigt likt Sverige på många sätt och jag har under mina 6 veckor här verkligen märkt att Europa ständigt homogeniseras. För att använda en klyscha så är München onekligen en smältdegel.

De senaste veckorna har lunkat på i ett ganska lugnt mak. Utan att avslöja för mycket så är min uppgift – som handlar om raketmunstycken – mycket intressant. Även om upplägget inte riktigt var som jag trodde när jag åkte ner så tror och hoppas jag att i slutändan lära mig mycket. Dels om munstycken, men också hur man jobbar i branschen. På tisdag kommer några kollegor från Aero ner för ett par dagars möten tillsammans med Astrium och ett par andra företag. Det ska bli trevligt och lärorikt att deltaga! Förhoppningsvis hinner vi umgås lite på kvällarna också, för jag måste erkänna att det ska bli ganska skönt att prata lite svenska också! =)

Annars handlar så klart kvällarna mycket om fotbolls-EM som pågår för fullt. Jag tog tillfället i akt och bjöd mig själv på en liten “souvenir”. Ännu en till samlingen!

Bis dann!

/Simon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.