No Kangaroos In Austria

No Kangaroos In Austria

Oj, nu var det länge sedan jag skrev! Jag tänkte snabbt berätta om min resa till Österrike och tiden här hittills.

Sista dagen på vår sista aktivitetsvecka öste det ner snöblandatregn i ett kallt Västerås. Dagen efter (lördag) startade jag min resa söderut med första stopp på Lögnäs Gård utanför Laholm i södra Halland, där joggingsektionen hade träningsläger. Där plockade jag även upp min pojkvän och resesällskap (läs. han som körde hela vägen). På söndagen fortsatte färden med första anhalt Berlin där vi bodde på ett hotell på Potsdamer Platz. På måndag morgon tog vi en promenad genom staden och såg bland annat Brandenburger Tor och Checkpoint Charlie.

Sen var det in i bilen igen och köra till nästa stopp – Prag. Där hittade vi ett rum med utsikt över floden. På kvällen blev det promenad över Karlsbron och genom gamla stan.

Tisdag morgon och dags för sista etappen: Prag-Kapfenberg. Detta var den vackraste etappen på hela resan! För er som inte varit i Österrike så är naturen ungefär som Dalarnax100, faktiskt precis som det ser ut att vara i The Sound of Music. Gröna kullar och snötäckta toppar i fjärran, porlande forsar med smältvatten från Alperna, ja man kan inte bli annat är förtrollad.

De första dagarna på Böhler hade jag sällskap av två kollegor från Volvo Aero som var här för att göra en kapacitetsanalys. Efter att de hade åkt fick jag min egen plats på ett kontor tillsammans med 5 härliga människor, som tar väl hand om mig.

På jobbet får jag göra allt möjligt, fokuset för mig ligger, såklart, på Volvo Aeros delar och allt kring det. Det har blivit några timmar ute i verkstan, som inte på något sätt liknar verkstäderna på Volvo Aero. Den största likheten är att de har blåa kläder här också. Det är varmt, allt är täckt av ett svart damm och alla pratar någon form av svårbegriplig tyska – gillar’t! Något som är precis som på Volvo är att det är väldigt mycket dokumentation som behöver göras, och ska göras på rätt sätt och vips är arbetsdagen full och tiden går.

Tiden här nere bara springer iväg och snart är det redan halvtid! Återkommer med ett inlägg om vad man hittar på här i Österrike.

Tschüss und auf viederhören!
/Ida

Foto: Emanuel Olsson och Ida Siggelkow
Kollage: Böhler Schmiedetechnik

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.