Airbus A320neo

Airbus A320neo

Under den senaste praktikperioden har jag jobbat med produktionsteknik och bland annat följt en del av ett projekt i motorprogrammet PW1100G där vi på GKN i Trollhättan både designar och så småningom kommer tillverka intermediate cases (IMC). Det är en detalj som kommer sitta i Airbus A320neo vilket är den uppgraderade varianten av Airbus A320. Vi har även ansvar för utveckling och tillverkning av en annan del i motorn, TEC (turbine exhaust case). Airbus A320neo är ett så kallat ”narrow body”-flygplan vilket innebär att det har en mittgång och tar upp till 180 passagerare. Neo står för ”new engine option” och den största förändringen är att A320neo har en effektivare motor som predikteras ha 15 % lägre bränsleförbrukning, lägre utsläpp samt lägre bullernivåer. Det är kul att se den enorma utvecklingen som sker inom flygmotorer. Det finns dessutom stor potential att ytterligare minska bränsleförbrukningen i framtiden.

Vill du se flygplanet in action så kolla in filmen här nedan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.