Trollhättemål

Trollhättemål

Jag tror inte många läsare här på bloggen har undgått humorgänget Galenskaparna. Vad många kanske inte vet är att Galenskaparna har sina rötter i Trollhättan. Hade jag inte vetat detta och någon skulle ställa frågan, om jag vet var Galenskaparna kommer ifrån. Då hade det inte varit speciellt svårt för mig att gissa på Trollhättan. I Trollhättan talar en del Trollhättemål och det är en dialekt där det råder delade meningar om den är en charmig eller avskyvärd.

Det är långt ifrån alla som talar Trollhättemål i Trollhättan, men visst finns det en del. Ibland hör jag någon tala Trollhättemål på jobbet och då tänker direkt på Roy och Roger i Macken, och hur Roy gormar på Roger. ROOOOGEEEEERRRRR!!!

Charmig dialekt tycker jag, men sen kommer jag från Småland också där vi själva har en väldigt “charmig” dialekt – eller hur! 😉

Men nu, håll till godo: Trollhättemål när det är som bäst i Macken!

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.