Åter tillbaka efter julledigheten

Åter tillbaka efter julledigheten

För det första måste jag ta och ursäkta mig för att jag inte smällde vidare med smällkarameller inpå Julafton. Jag hade dock fullspäckat med saker att göra inför julen så det hans tyvärr inte med. jag hoppas dock att de smällkarameller som ni fick ändå fick er att dra på smilbanden lite 😀

Ja då var man tillbaka på jobbet igen efter två härliga veckor med ledighet. Under 2012-års jul och nyår så föll det sig så bra att Julafton och Nyårsafton föll på en måndag. Sedermera så innebar det att arbetsdagar under v. 52 och 1 endast var den 27 och 28 december samt 2, 3 och 4 januari.

Julen spenderades med min familj i Växjö. Det var väldigt trevligt och för en gångs skull (i alla fall för oss som bor i de södra delarna av landet) så blev det en vit jul – det är man inte så bortskämd med. På Julafton har jag både pulsat genom snö och regn genom åren. Vadå tänker ni kanske nu; vadå pulsat? På Julafton ska man ju vara tillsammans med familjen och äta julbord, se på Kalle Anka på TV, inte vara ute och pulsa i snön. Jo det är faktiskt så här, att varje år fr.o.m. 13 (ev. kan det vara 14) år tillbaka har jag varit jultomte hos en familj. Där har jag varit med enda sedan deras äldsta barnbarn var ett litet “knodd”. Med åren så har det blivit fler barnbarn och det är så kul att se hur de växer efter varje år. Men framförallt är roligt att se de minsta barnbarnens reaktioner och hur de under uppväxten går från att börja gråta så fort de ser jultomten (läs 2-5 år), till att vara duktig och hjälpsam storebror/storasyster (läs 6-10 år), till att sedan inte längre tro på jultomten och är glad bara man får lite julklappar (läs 11 och uppåt tonåren), även fast de redan vet vad som finns i paketen – det är ju trotsallt de som oftast(?) har valt ut paketen 😉

Den första ledighetsveckan tillbringades som sagt i Småland. Dagen innan nyårsafton så satte sig dock jag och min flickvän på tåget för att ta oss söderut, först via Malmö för byte till buss och sedan vidare mot Tyskland och Hamburg. Väl i Hamburg så var det så klart nyårsfirande som stod på tapeten. Det nya året firades in med några av Marias vänner och självklart avslutade vi firandet på Reperbahn, där vi fastnade på en irländsk pub och dansade loss inpå småtimmarna. Efter nyårsfirandet så reste vi redan nästa dag vidare söderut till Marias föräldrar i Eltville am Rhein som ligger i det underbara Rheingauområdet (För er som inte känner till Rheingau så kan ni läsa vidare om det här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Rheingau). Det är alltid lika trevligt att träffa svärmor och svärfar, och jag får verkligen vässa öronen för att förstå deras hessischa tugg.

Efter två riktigt bra veckor så var det så dags att sig hem till Göteborg igen. Efter lite försenade flyg och turbulenta möten på hemresan så lyckades man dock ta sig fram, trött men ändå väldigt nöjd!

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.