Tips för Ansökan #1

Tips för Ansökan #1

Ni kommer här på bloggen få flera matnyttiga råd inför er eventuella ansökan till Traineeprogramet. Här kommer några första tankar. 

 

Ett slagkraftigt CV och personligt brev

Vilka söker vi efter? Till vårt Traineeprogram tar vi in både generalister och specialister. Man kan vara en ingrottad materialexpert med höga ambitioner för framtidens lättviktsmotorer (läs Claire) eller en FEM-nörd som mig. Detta kan vara bra att veta innan man sätter något på pränt. Det viktiga är att man har talang och vill ta vara på den. Men i många fall jobbar en Trainee i en ledande roll efter några år på företaget så var säker på att få med passande erfarenheter i ditt CV. Läs gärna om tidigare traineer och vad de har att säga för information och inspiration, följ länken: https://aerotrainees.se/vad-tycker-tidigare-traineer/

För att kunna utforma ett genomtänkt CV och personligt brev behöver du ha funderat på frågor som Varför jag? Och Varför GKN? Dina svar ska lysa igenom hela din ansökan. Visa motivation och driv och berätta om vad du kan bidra med till vårt företag. Det kommer övertyga rekryteraren att ta dig vidare i processen. Det är också viktigt att ditt CV är strukturerat – det ska vara koncist, tydligt och så innehållsrikt att du visar hur bra du är. Det finns givetvis en uppsjö av tips och tricks på nätet som säkert är bättre än mina. Ni gärna ställa frågor till oss direkt eller i vårt forum!

Läs mer om GKN på vår blogg eller www.gkn.com/aerospace/.

  Trevlig Helg!

 

funny-comic

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.