Besök i en motor!

Besök i en motor!

Här i Hartford, USA, händer det mycket! I veckan har jag bland annat gått en kurs i problemlösning. Det handlade om att bryta ner stora, komplexa problem för att hitta grundorsaken. Det är viktigt att se avvikande produkter som möjligheter till förbättring istället för att gömma produkterna i ett hörn (syns det inte, finns det inte).  Målet är att komma till fel-säkrade lösningar som säkerställer att felet inte inträffar igen.

Jag har även varit i en motor, närmare bestämt i en PW4000-motor som finns i Boeing 777! Det är spännande att se hur våra delar ingår i en stor motor. Just denna motor använder Pratt & Whitney som övningsmotor för kunder. De lär sig bland annat att skruva isär hela motorn för att sedan få ihop den igen.  Under mitt besök var det samtidigt ett gäng mekaniker från ett stort flygbolag som tränade på att med hjälp av boroskop kunna se långt in i trånga utrymmen och avgöra hur slitna delarna är och om de behöver bytas ut, exempelvis på grund av slitage.  

PW4000-112-Inch-Fan

PW4000-112-boroskop

Slutligen vill jag önska alla en trevlig midsommar!

2 svar på ”Besök i en motor!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.