Engine services, that make you fly!

Engine services, that make you fly!

 Äntligen är den dagen kommen då jag kan ta på mig blåställ och ge mig ut i verkstaden på allvar för lite hands on. För första gången har jag på daglig basis en stor nytta av alla mina erfarenheter från flygindustrin och det känns underbart att inte behöva stå vid sidan om likt ett frågetecken. Trots nöjet att få demontera en flygmotor infinner sig snart allvaret och det framkommer tydligt vilken enorm kunskap och kompetens som finns på GKN. Alla regelverk som måste följas samt den precisa omsorg och behandling dessa flygmotorer behöver för att garantera din och min säkerhet .

Den pågående verkstadspraktiken utförs på Engine services (ES). Avdelningen jobbar med flygmotorunderhåll och kundsupport av civila flygmotorer samt gasturbiner.

 Syftet med praktiken är att lära känna produkterna och få en kännedom om flödet samt arbetsprocessen ute i verkstaden. Från att en motor ankommer, demonteras, kontrolleras till att den monteras, provtestas och åter skickas till kund. Det är viktigt att känna till verksamheten för att kunna ge kunden den bästa tänkbara service.

Under min pågående verkstadspraktik har jag florerat i verkstaden för att lära mig så mycket som möjligt. Jag har varit med vid demontering/montering samt vid kontroll av olika detaljer, där sökes skador och sprickor med hjälp av oförstörande provning. Jag var även med vid motortestkörning vilket var väldigt häftigt. Jag har även hunnit med att socialisera mig med mina nya kollegor, under en trevlig middag som avslutades med en bowlingsturnering. Vilken mitt lag vann.

bild1       bild2

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.