Technology Day och iskalla arbetsuppgifter

Technology Day och iskalla arbetsuppgifter

Vad har en Anna haft för sig de senaste 5 veckorna måntro?
Jo, cirkus två av dessa har hon spenderat i en is-vindtunnel i Luton. Olika coatings har testats för att se vilka egenskaper som ger bäst skydd mot is. Detta har inneburit cirkus två veckor av -15 grader, vilket känns fullt rimligt nu när den stekheta (?) sommaren är här. Somliga solar hemma i Sveriget, andra drar på tjocktröjan och halsduken i Englandet…

Hårtorken användes flitigt för att värma upp stelfrusna händer och te dracks i mängder (så klart på engelskt vis med mjölk!) för att hålla tempen i resten av kroppen. Men röda händer var det värt för att få erfarenhet av denna lite speciella test-utrustning!

icing_wind_tunnelIcing wind tunnel selfie och själva tunnelen!
Jag, Rhiann och glada miner efter att ha avklarat första dagen med testning (fotot är taget innan vi började skruva in plattor utan vantar…).

I veckan fick jag möjligheten att följa med på en Technology Day i Southhampton vilket var hemskt spännande! Det var en dag där representanter från olika siter inom GKN Aerospace Airframe och Special Products kom från världens alla hörn för att dela med sig av resultat från diverse utvecklingsprojekt samt nätverka med andra GKN:are. En intensiv dag fullproppad med givande presentationer om nya teknologier, något en nörd som jag var mycket exalterad över!

Bilden nedan visar Susanna i kemi-gänget som var ensam kvinna att presentera utav ca. 20 personer (HUR kan det vara så få kvinnor med på en sådan här konferens?!). Heja heja!

Technology_Day

Otroligt duktiga Susanna presenterar för ett hundratal kostymnissar.

Kan man inte få nog av sina arbetskamrater på arbetstid får man se till att ses även utanför jobbet. Igår, väl hemkomna från Southampton, after workade jag plus mina reskamrater Susanna och Steve (boss över kemisterna i Luton) och firade Sveriges nationaldag. Detta gjordes med en bit mat i solen på en pub utanför metropolen Luton.

Nationaldagen

Himlans trevligt sätt att fira fantastiska Svedala på och härligt avslut på en grym vecka!

Nu ska här njutas resten av helgen av att värmen ÄNTLIGEN anlänt till Kings Walden! Cheerios!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.