Äntligen är vi igång! Och de första två veckorna…

Äntligen är vi igång! Och de första två veckorna…

Jag är nog inte ensam i gruppen om att ha sett fram emot att få komma igång och arbeta efter en lång sommarledighet! De flesta av oss var klara med våra studier och examensarbeten i Juni månad och har sen dess varit lediga fram tills den stora dagen D, den 8:e September.

Nu har det gått två fulla arbetsveckor sedan vi fem nästan helt okända, för varandra, personer påbörjade vårt äventyr som traineegrupp 2014/2015 på GKN. Mycket har hänt under den korta tiden som har gjort att vi snabbt lärt känna både varandra och oss själva lite bättre. Så vad hände egentligen?

Vi skulle infinna oss vid receptionen vid GKN klockan 8 på morgonen den 8:e, jag var först där… redan klockan 07:20 då jag ändå har 7 mil enkel väg att köra och var lite osäker på hur lång tid det kan tänkas ta att köra. Hur som helst, vi började med att agera fotomodeller, vilka bilder ni finner dels i bannern på denna sida och under våra respektive sidor under “Traineer genom åren” och “2014/2015”.

Efter fotografering och en kort inledande presentation utav Magnus och Kristina fortsatte måndagen och tisdagen med ännu fler presentationer och information om allt ifrån företaget och dess produkter till hur man hanterar sina tidkort och vad man får och inte får göra ute i produktionen under vår inledande praktik.

Redan första onsdagen hade vår första introduktion i verkstadsarbete i Aerogymnasiets lokaler inne på området, där vi fick både pröva på att svarva och fräsa i metall. Detta var faktiskt riktigt roligt då jag personligen inte har varit i en metallverkstad sedan sista året i gymnasiet. Jag tror att vi lyckades att inte göra bort oss alltför mycket, eller hur Maria?

Provkörning i verkstaden
Provkörning av en fräs i Aerogymnasiets lokaler. Notera även våra ursnygga skyddskläder vi fick hämtat ut!

Efter den första av tre dagar i Aerogymnasiets lokaler var det torsdag och vi for iväg till Bokenäs! Inledningsvis skulle vi ha färdats i en gemensam buss, men det visade sig att vi fick hålla till godo med två bilar istället. Vi traineer hamnade i en bil, traineebilen en V70 2.0D, medans Magnus och Kristina fick åka racerbilen, en V70 D4. Redan innan vi for iväg ställdes det ett vad, vem skulle komma fram först? Traineebilen med svagast motor, full packning och max antal passagerare, eller racerbilen? Magnus var övertygad om att deras automatväxlade rallybil med analog kartläsning i pappersform var överlägsen vår, men vi visade dom allt! Jag vid ratten och Martin som kartläsare med två telefoner med Google Maps som kartvisning OCH en papperskarta lyckades vi ta ledningen och tillslut hitta fram till rätt ställe först som värdiga vinnare. Våra kära traineekollegor i baksätet hann aldrig förstå vad som pågick i framsätet, då de var i full fart med att prata och lära känna varandra.

Vad som pågick ute på Bokenäs är inget man får nämna, men vi kan säga ett par saker. Maten är fantastisk! Det är ett fantastiskt läge och om man frågar Magnus eller Tina om vad som händer efter en aktivitet så är svaret ALLTID “Det får du se då…”.

Fantastiskt läge vid Bokenäs
Fantastiskt läge vid Bokenäs

En annan sak jag faktiskt kan avslöja är att vi åkte ut till Nordiska akvarellmuseet i Skärhamn på Tjörn och tillsammans med Konstföreningen vid GKN fick en guidad tur utav Lars Lerins vackra akvarellmålningar som var på utställning, väldigt intressant även för en okunnig som en själv.

"Foto utav ett vykort som är ett foto utav en tavla som är inspirerad av en annons på blocket som använder ett foto utav ett par stolar" - Christian Sihvo
“Foto utav ett vykort som är ett foto utav en tavla som är inspirerad av en annons på blocket som använder ett foto utav ett par stolar” – Christian

Slutligen så har vi nu under den senaste veckan påbörjat vår första praktikperiod i produktionen, men mer information om var vi är och vad vi gör kommer i senare inlägg. Så helt enkelt, stay tuned!

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.