Tips från traineen

Tips från traineen

Du som just nu är student och har tragglat dig igenom både den ena och den andra programmeringskursen kanske undrar vilka programvaror och programmeringsspråk som du egentligen kommer att använda senare i arbetslivet. För oss ingenjörer är ofta Matlab, Ansys och diverse CAD/CAM-program bland de första man kommer att tänka på, men det är faktiskt långt ifrån alla som kommer i kontakt med dessa på en arbetsplats som GKN. Däremot finns det ett av högskolorna lite förbisett program som man som student ofta får lära sig på egen hand, nämligen Microsoft Excel.

Det kan låta segt för dig som ännu inte bekantat dig med denna kalkylbladens urmoder, men detta program kommer alla att behöva använda och alla förväntas kunna det från dag 1. Det är en bonus, har jag märkt, om du även kan programmera makron till Exceldokument i programspråket Visual Basic, vilket jag själv just nu sitter och försöker lära mig. Så dagens tips är att säga upp Netflixabonnemanget, tacka nej till kvällens AW och börja googla efter roliga Excelformler. Mycket nöje!

worstinventions_clippy

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.