Veckor fyllda med beräkning och spex!

Veckor fyllda med beräkning och spex!

Herregud vad tiden går fort! Redan 7 veckor sedans första dagen men ojoj vad mycket vi hunnit med. Vi har nu betat av halva första praktikperioden och för mig har det inneburit min hemavdelning som är Hållfasthet med fokus på Utmattning. Anders pratade om Excel men hos mig är det framförallt Ansys som gäller. För att hålla det kort är det upp till oss att verifiera att det vi tillverkar inte går sönder när det är i luften. Man skulle nästan kunna säga att hållfarna är de viktigaste på hela företaget (kunde inte låta bli hehe).

Exempelbild från Google som visar hur vardagen ser ut för en beräkningsingenjör.
Exempelbild från Google som visar hur vardagen ser ut för en beräkningsingenjör.

När man jobbar som beräkningsingenjör innebär de flesta mornar att man anländer med en viss spänd förväntan i kroppen, har mina analyser gått igenom eller har de kraschat. Hittills har jag definitivt haft majoritet av det senare men som man säger: Plötsligt händer det!

Känslan när man kommer på morgonen och analyserna har gått igenom!
Känslan när man kommer på morgonen och analyserna har gått igenom!

Förövrigt hade vi förra fredagen besök på företaget av gänget från årets upplaga av Chalmersspexet Bob. Ett riktigt härligt gäng! Jag, Maria samt förra årets traineer Oscar och Eric fick uppdraget att ta hand om spexet och visa GKN, som tack fick vi biljetter till kvällens föreställning. Jag ska faktiskt erkänna att trots fem år på Chalmers var detta debutspex från min sida. Trots lite initial osäkerhet när och hur man skulle fixa återstarter (man klappade/stampade tills de började om igen) kan jag sammanfatta det som en mycket lyckad spexdebut. Något jag personligen gillade bäst var alla kluriga ordvitsar och Göteborgshumorn!

Nu laddar vi för ny vecka!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.